Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει μεγάλη αδυναμία στην ταχύτητα και στους αγώνες αυτοκινήτου. Έτρεξε H Lancia Integrale του Jigger έγραψε ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου στην Ελλάδα σε κορυφαίες διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και μαζί με τον συνοδηγό του Κώστα Στεφανή διέπρεψαν στον αγωνιστικό στίβο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και με αυτοκίνητα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

Ένα από αυτά είναι και η θρυλική Lancia Delta HF Integrale 16V, με την οποία κατάφεραν να κατακτήσουν τίτλους και το σημαντικότερο από όλα να χαράξουν μοναδικές αξέχαστες στιγμές στους χιλιάδες φίλους των αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από 25 χρόνια…
Έχουν ήδη περάσει σχεδόν 25 χρόνια από τότε που έπαψε να… στριγκλίζει η ιταλίδα καλλονή του Αυτοκίνητα σαν τη Lancia Integrale είναι σαν το παλιό καλό κρασί…Jigger, όμως ακόμα και σήμερα γίνεται θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των φίλων της ταχύτητας. Στις 3 Μαΐου του 1992 η λευκή Lancia με τα διακριτικά Cyclon συμμετείχε στον τελευταίο της αγώνα, το ράλι Φθιώτιδος, δύο χρόνια (από τον Μάρτιο του 1990) αφότου είχε πάρει το βάφτισμα του πυρός.

Έκτοτε εξαφανίστηκε ή καλύτερα τοποθετήθηκε με ευλάβεια στο γκαράζ για να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των αγώνων στην Ελλάδα.

Γιάνννης Βαρδινογιάννης (Jigger) και Κώστας Στεφανής

Η παρουσίαση
Πριν από λίγους μήνες ο Κώστας Στεφανής την παρουσίασε στην εκπομπή Traction στον ΣΚΑΪ και έκανε χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να γυρίσουν τον χρόνο πίσω…

Δείτε στο παρακάτω video τη Lancia Delta HF Integrale 16V του Jigger, ένα από τα κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα που έτρεξαν και βρίσκονται ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης