Η πρώτη εβδομάδα του Ράλι Ντακάρ ανήκει ολοκληρωτικά στην Peugeot Team Total, με τους οδηγούς της γαλλικής ομάδας να κινούνται σε διαφορετικό ρυθμό από τους υπόλοιπους, κάνοντας το 1-2-3 στη γενική κατάταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Sebastien Loeb έχει εκπλήξει τους πάντες στις πρώτες επτά ειδικές διαδρομές και βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας, με τους Stephane Peterhansel και Carlos Sainz να τον ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Στην ΕΔ7 (Uyuni – Salta), ο έμπειρος Ισπανός σημείωσε την πρώτη του νίκη στον φετινό αγώνα, με τον Loeb να τερματίζει 38 δευτερόλεπτα πίσω και τον Peterhansel να μένει τέταρτος, χάνοντας την πρωτοπορία στη γενική.

Ο περσινός νικητής Nasser Al-Attiyah (MINI), παλεύει με όλες του τις δυνάμεις αλλά δεν μπορεί να απειλήσει τα πληρώματα των Peugeot 2008 DKR, μένοντας στην 4η θέση της κατάταξης. Πέμπτος είναι ο Mikko Hirvonen με το δεύτερο MINI, ενώ ο Cyril Despres αρχίζει να κερδίζει θέσεις σιγά σιγά, μετά τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις μοτοσικλέτες, ο Paulo Goncalves με Honda είναι πρώτος παρότι στην τελευταία ειδική σταμάτησε για να βοηθήσει ένα συνάδελφό του, στα Quads o Alejandro Patronelli προηγείται του αδερφού του Marco με διαφορά μόλις 3 λεπτών και 36 δευτερολέπτων, ενώ στα φορτηγά την κούρσα οδηγούν και πάλι οι Versluis – Pronk –Klein (ΜΑΝ).

Οδηγοί, αναβάτες και πληρώματα ξεκουράστηκαν μία μέρα και είναι πανέτοιμοι για τη δεύτερη εβδομάδα του Ντακάρ. Ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα με την όγδοη ειδική διαδρομή (Salta – Belen) μήκους 394 χιλιομέτρων.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης