Toν ρόλο του Safety Car θα αναλάβει το νέο V60 Polestar στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού WTCC, το οποίο ξεκινά στις 1-3 Απριλίου από το Paul Ricard της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα μέσω της ομάδας Cyan Racing Team, η Volvo θα αναλάβει καθήκοντα ασφάλειας με ένα αυτοκίνητο που αντεπεξέρχεται πλήρως στις απαιτήσεις της FIA. Το V60 Polestar WTCC Safety Car έχει διαμορφωθεί ειδικά ώστε να καλύπτει τις προδιαγραφές της ομοσπονδίας, διαθέτοντας roll cage, εξοπλισμό διάσωσης και επικοινωνίας, σύστημα πυρόσβεσης και τα απαραίτητα διακριτικά.

Κάτω από το καπό του σουηδικού station βρίσκεται ο εξακύλινδρος Τ6 turbo κινητήρας 3.0 λίτρων απόδοσης 350 ίππων και 500 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Polestar έχει αναβαθμίσει την ανάρτηση, τοποθετώντας αμορτισέρ Ohlins με σκληρότερα ελατήρια κατά 80% και αντιστρεπτικές δοκούς ενισχυμένες με ανθρακονήματα. Τα ελαστικά Michelin Pilot Super Sport είναι διαστάσεων 245/35 ΖR20, ενώ τα φρένα προέρχονται από την Brembo και αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες και αεριζόμενα δισκόφρενα διαστάσεων 371×32 χλστ. μπροστά και 302×22 χλστ. πίσω.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης