Αυτό το Σαββατοκύριακο (16-17 Απριλίου), ξεκινά από την Πορτογαλία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, με τη συμμετοχή των καλύτερων ομάδων και των κορυφαίων οδηγών, όπως οι Peter Solberg και οι Ken Block.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H φετινή σεζόν αναμένεται άκρως θεαματική, με την Team Peugeot Hansen να θεωρείται το μεγάλο φαβορί, έχοντας δύο καινούργια 208 WRX απόδοσης 540 ίππων και τους Timmy Hansen και Sebastien Loeb. Με δύο ίδια αυτοκίνητα θα λάβει μέρος η Peugeot Sport κάτω από το σήμα της νεοσύστατης Peugeot Hansen Academy με τα χρώματα των Red Bull και Total.

Ο απόλυτος σταρ του σπορ είναι φυσικά ο Loeb, με τον Αλσατό οδηγό να ανυπομονεί για τον πρώτο αγώνα της σεζόν. «Είμαι ενθουσιασμένος με τη νέα πρόκληση. Το αυτοκίνητο είναι απολαυστικό στην οδήγηση. Είναι δυνατό, πιο ωμό από το αγωνιστικό ράλι και  στρίβει εκπληκτικά. Απαιτεί ένα οδηγικό στιλ που σου επιτρέπει να διατηρείσαι στην κορυφή και είναι πολύ διασκεδαστικό. Τώρα ανακαλύπτω διάφορα πράγματα, όπως τη μάχη πόρτα με πόρτα, την στρατηγική του αγώνα, την διαχείριση των ελαστικών, τους τζόκερ γύρους. Πρέπει να τα μάθω όλα γρήγορα και να κάνω υπερβάσεις επειδή δεν υπάρχουν και τόσες ευκαιρίες. Ελπίζω να είμαι αρκετά γρήγορος», τόνισε ο Seb.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού rallycross

16-17 Απριλίου: Πορτογαλία (Montalegre)
7-8 Μαΐου: Γερμανία (Hockenheim)
14-15 Μαΐου: Βέλγιο (Mettet)*
28-29 Μάιου: Μεγάλη Βρετανία (Lydden Hill)
11-12 Ιουνίου: Νορβηγία (Hell)*
2-3 Ιουλίου: Σουηδία (Holjes)*
6-7 Αυγούστου: Καναδάς (Trois-Rivières)
3-4 Σεπτεμβρίου: Γαλλία (Lohéac)
17-18 Σεπτεμβρίου: Ισπανία (Barcelona)*
1-2 Οκτωβρίου: Λετονία (Riga)*
15-16 Οκτωβρίου: Γερμανία (Estering)
26-27 Νοεμβρίου: Αργεντινή (Rosario)

*οι γύροι προσμετρούνται στο European Rallycross Championship)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης