Εκπληκτική κόντρα μεταξύ Formula και τσιτάχ

Εκπληκτική κόντρα μεταξύ Formula και τσιτάχ

Από τη μία ένα μονοθέσιο της Formula E και από την άλλη το ταχύτερο ζώο ξηράς που υπάρχει στη γη. Μία συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα.

Η απίστευτη αυτή κόντρα πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική, με αφορμή τη διάσκεψη για το περιβάλλον που διοργανώνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Η πρωτότυπη και αξιόλογη πρωτοβουλία των διοργανωτών της Formula E, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την κλιματική αλλαγή και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα άγρια ζώα.

Το ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο οδηγούσε ο Jean-Eric Vergne. Τόσο η Formula E όσο και ο Γατόπαρδος επιταχύνουν στα 0-100 σε περίπου 3 δευτερόλεπτα, αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα 225 και 112 χλμ./ώρα, αντίστοιχα.

Το μονοθέσιο πατούσε στην άσφαλτο και το αιλουροειδές στο χώρα. Το τσιτάχ έφυγε πρώτο και προηγήθηκε, ωστόσο η Formula το πλησίασε και κατάφερε να το προσπεράσει στο τέλος.  

Να σημειώσουμε ότι, η μονομαχία διεξήχθη με τη σύμφωνη γνώμη των μεγαλύτερων φιλοζωικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 10:57