Απίστευτες στιγμές επιφύλαξε ο φημισμένος αγώνας αντοχής Le Mans 24 Hours, με την Porsche να πανηγυρίζει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και 18η συνολικά, και την Toyota να μην μπορεί να πιστέψει πως έχασε.

Για 23 ώρες και 56 λεπτά το TS050 Hybrid με αριθμό 5 της Toyota Gazoo Racing ήταν μπροστά και όδευε προς τον θρίαμβο. Απέμεναν μόλις 13,6 χλμ. από τα συνολικά 5.000 χιλιόμετρα που είχαν διανύσει οι συμμετέχοντες, όταν ο Ιάπωνας Kazuki Nakajima ανέφερε απώλεια ισχύος στο όχημά του. Το πρωτότυπο έμεινε στη μέση της πίστας, με αποτέλεσμα να προσπεράσει η Porsche 919 Hybrid με τον αριθμό #2 και πλήρωμα τους Neel Jani, Romain Dumas και Marc Lieb.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, το Toyota #5 δεν έχασε απλώς τον αγώνα, αλλά ακυρώθηκε κιόλας, καθώς τερμάτισε εκτός του 24ώρου, με τους ανθρώπους της ιαπωνικής ομάδας στο γκαράζ να τραβούν τα μαλλιά τους. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το TS050 Hybrid #6, με την ομάδα της Porsche να αντιμετωπίζει με σεβασμό και να χειροκροτεί τους αντιπάλους.

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε τις καλύτερες στιγμές από το εφετινό Le Mans, έναν από τους καλύτερους αγώνες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης