Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το Τυμπάκι της Κρήτης φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος Dragster. Κορυφαίοι οδηγοί με πολύ γρήγορα βελτιωμένα αυτοκίνητα και ατελείωτα… Σε μόλις 400 μέτρα το EVO σχεδόν αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα ενώ την ίδια ώρα τα χρονόμετρα… σπάνε!άλογα προσέφεραν μοναδικό θέαμα σε όσους έδωσαν το παρών.

Όπως όμως αποδείχτηκε, ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είχε μόνο θέαμα, αλλά και ρεκόρ, με κορυφαίο αυτό που σημείωσε ο Σπύρος Πανόπουλος πίσω από το τιμόνι ενός Mitsubishi EVO. Ο πολύ γνωστός αθλητής, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων, έσπασε τα χρονόμετρα πετυχαίνοντας το ασύλληπτο για την κατηγορία του, 7.902 δευτερόλεπτα, στο 1/4 του μιλίου. Το ιαπωνικό τέρας κάλυψε το λεγόμενο 400άρι πετυχαίνοντας αυτόν τον χρόνο, σπάζοντας ταυτόχρονα το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατά εδώ και  περίπου πέντε χρόνια και ήταν 8.094 δευτερόλεπτα.

Δείτε το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε ο Σπύρος Πανόπουλος με το Mitsubishi EVO

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα πιο… κάτω!

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Σπύρο Πανόπουλο, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά για τον χρόνο Στη Μάλτα θα πετύχουμε καλύτερους χρόνους δήλωσε στο zougla.gr ο recordman, Σπύρος Πανόπουλος που σημείωσε:

«Είναι ένας χρόνος που περιμέναμε ότι θα πετύχουμε και σίγουρα είμαι ικανοποιημένος. Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσαμε να ρίξουμε κι άλλο τα χρονόμετρα, αν το αυτοκίνητο είχε καλύτερη πρόσφυση.

»Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε τον νυχτερινό αγώνα που θα διεξαχθεί στη Μάλτα το διάστημα 20-21 Ιουλίου, όπου ο στόχος μας είναι ρίξουμε κι άλλο τους χρόνους».

O Σπύρος Πανόπουλος σημείωσε το περασμένο Σάββατο νέο παγκόσμιο ρεκόρ...

Αυτοκίνητο των 2.000+ ίππων!

Να σημειώσουμε πως ο κινητήρας του Mitsubishi EVO το οποίο οδηγεί ο Σπύρος Πανόπουλος, σύμφωνα με τον ίδιο έχει κυβισμό 1.8 λτ και ξεπερνά σε ιπποδύναμη τα 2.000 άλογα στις 12.500 σ.α.λ. Από εκεί και πέρα έχει δεχτεί βελτιώσεις σε όλα τα σημεία, προκειμένου να μπορεί να αντέξει στην… πίεση!

 

Διαβάστε επίσης: Το πιο γρήγορο Mitsubishi EVO των 2.150 ίππων του κόσμου το έχουν φτιάξει Έλληνες!!!

Το Mitsubishi EVO έχει ξεκινήσει για το... ρεκόρ! 7.902 δευτ. στο 400άρι με ταχύτητα εξόδου τα 298.26 χλμ./ώρα
Το... τέρας για να κινηθεί θέλει μεθανόλη και νιτρομεθάνιο
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης