Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Nasser Al-Attiyah ήταν ο μεγάλος νικητής της 8ης ειδικής διαδρομής του Dakar. Ο οδηγός της Toyota επιμένει να πιέζει στο όριο προκειμένου να μείνει κοντά στον μεγάλο του αντίπαλο Stephane Peterhansel και καταφέρνει βήμα βήμα να μειώνει τη διαφορά από την κορυφή. Πλέον η διαφορά του από τον Γάλλο είναι κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά και η μάχη συνεχίζεται δυνατά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Dakar τέλος για τον Sebastien Loeb...

Στις λεπτομέρειες θα κριθεί η νίκη

Στη δεύτερη θέση της ειδικής τερμάτισε ο Carlos Sainz με το Mini X-Raid αφήνοντας δύο λεπτά πίσω του τον Τα προβλήματα ήταν τόσα πολλά που ήταν αδύνατον να συνεχίσει ο Loeb.Peterhansel. Ο Γάλλος της Mini δείχνει να ελέγχει την κατάσταση, παρ΄ ότι στις δηλώσεις του τονίζει πως οδηγεί στο όριο και ίσως δεν μπορεί να πάει πιο γρήγορα από αυτό. Στην 4η θέση της ειδικής βρέθηκε ο Al Qassimi με τους Despres και Przygonski να κλείνουν την εξάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φετινό Dakar έφτασε στο τέλος του για τον Sebastien Loeb με τον Daniel Elena. Το πλήρωμα της BRX αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το αυτοκίνητο έχοντας δύο συνεχόμενα κλαταρίσματα στα πρώτα 80 χιλιόμετρα της ειδικής. Η λευκή πετσέτα πάντως έπεσε όταν το φορτηγό υποστήριξης της ομάδας έμεινε και εκείνο ακινητοποιημένο στη μέση της ειδικής αναγκάζοντας τον Γάλλο να βάλει τέλος στον φετινό του αγώνα.

Highlights SS8 Cars

 

Ευχάριστη έκπληξη ο Florimo, μάχη μεταξύ Honda και KTM

Στις μοτοσικλέτες τη νίκη κατάφερε να πάρει πάλι ο Cornejo Florimo από τη Χιλή. Ο αναβάτης της Honda δείχνει μεγάλη σταθερότητα, με αποτέλεσμα να κρατάει γερά την πρώτη θέση και της Γενικής, παρ΄ ότι πίσω του ακολουθούν από πολύ κοντά δυνατοί αντίπαλοι. Στη δεύτερη θέση της ειδικής βρέθηκε ο Toby Price με την KTM κρατώντας και εκείνος τη 2η θέση της Γενικής, μόλις ένα λεπτό πίσω από τον Florimo και τη Honda του.

Με πολύ δυνατό ρυθμό, αλλά κυρίως σταθερότητα ο Sunderland έχει βρεθεί στην 3η θέση

Στην 3η θέση της ειδικής βρέθηκε ο Ricky Brabec με τη Honda, ενώ οι Sunderland, Benavides και Barreda Bort έκλεισαν την εξάδα. Στη Γενική Κατάταξη στην 3η θέση έχει ανέβει ο Sunderland με την KTM, έχοντας πίσω του μια αρμάδα από Honda, των Benavides, Barreda Bort και Brabec. Στη δεκάδα παραμένει ο Lorenzo Santolino με τη Sherco, ενώ εγκατέλειψε τον αγώνα ο Franco Caimi με τη Yamaha από σπασμένο κινητήρα.

Highlights SS8 Bikes

 

Επόμενη ειδική διαδρομή είναι η 9η, Neom > Neom των 574 χιλιομέτρων (465 Km ειδικής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γυναίκα που έλαμψε στη Stage 1 του Dakar

«Έφυγε» ένας θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Dakar 2021 SS7: Πρώτη νίκη για Al-Rajhi

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης