Το σκληρό πρόσωπο του Ράλι Ντακάρ, αντίκρισε ο Sebastien Loeb στην όγδοη ειδική διαδρομή, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ χρόνο και τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος είναι απίστευτα γρήγορος, έχει αντοχές και αστείρευτο ταλέντο, αλλά του λείπει η εμπειρία. Το τελευταίο είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο Ντακάρ και αποδείχθηκε περίτρανα στην ΕΔ8 (Salta / Belen). Ο Loeb οδηγούσε την κούρσα μέχρι τη συγκεκριμένη διαδρομή, εκπλήσσοντας τους πάντες. Στους αμμόλοφους της Αργεντινής όμως, κόλλησε το 2008DKR χάνοντας περίπου 8 λεπτά. Στη συνέχεια ήρθαν τα δύσκολα, αφού έπεσε σε μια μεγάλη τρύπα με περίπου 120 χλμ/ώρα, φέρνοντας αρκετές τούμπες και πληγώνοντας άσχημα το αυτοκίνητο. Ευτυχώς, κανείς δεν έπαθε το παραμικρό, με το πλήρωμα να κάνει κάποιες πρόχειρες επισκευές και να τερματίζει έπειτα από αρκετή ώρα.

Οι έμπειροι ήταν πιο προσεκτικοί στα επικίνδυνα αυτά εδάφη, με τον Nasser Al-Attiyah να σημειώνει την πρώτη του φετινή νίκη, μπροστά από τους Sainz και Peterhansel. Το ατύχημα του Loeb έφερε ανακατατάξεις στη γενική, με τον Peterhansel να έχει την πρωτοπορία, τον Sainz να τον ακολουθεί και τον Al-Attiyah να είναι τρίτος. Ο Hirvonen ανέβηκε στην τέταρτη θέση, με τον Sebastien να έχει κατρακυλήσει στην όγδοη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις μοτοσικλέτες γίνεται μεγάλη μάχη μεταξύ Toby Price, Paulo Goncalves και Stefan Svitko, στα Quads ο Marcos Patronelli πέρασε μπροστά και στα φορτηγά ηγούνται οι De Rooy – Torrallardona – Rodewald με IVECO. Σήμερα διεξάγεται η 9η ειδική διαδρομή (Belen / Belen) μήκους 285 χιλιομέτρων.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης