Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας διαφορετικός αγώνας με… ελληνικό χρώμα διεξήχθη την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στην Κύπρο. Συγκεκριμένα στην περιοχή Πισσούρι, συγκεντρώθηκε η αφρόκρεμα των οδηγών αγώνων της Κύπρου,
Ο Έλληνας πρωταθλητής έστειλε το μήνυμα πως όταν τρέχει δεν κάνει…. τουρισμό!!!μεταξύ αυτών και ο πρωταθλητής Ελλάδος αναβάσεων στην κατηγορία Formula Saloon, Κώστας Πατσουρέας.

Κορυφαίοι οδηγοί (οι περισσότεροι πρωταθλητές), μονομάχησαν… στην ειδική διαδρομή της ανάβασης Πισσουρίου με στόχο ο καθένας να πετύχει τον καλύτερο χρόνο ή να προσφέρει άφθονο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην περιοχή. Ωστόσο η μεγάλη κόντρα που θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου ήταν προγραμματισμένη ανάμεσα στον Κώστα Πατσουρέα και τον Andy Papageorgiou. Ο πρώτος με Mitsubishi EVO 500 σχεδόν ίππων και ο δεύτερος με το… τρομακτικό Black Mamba των αμέτρητων αλόγων! Μπορεί όλοι να περίμεναν να απολαύσουν τη μεγάλη μάχη αλλά δυστυχώς το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα.

Το... τρομακτικό Black Mamba του Αndy Papageorgiou δεν κατάφερε να τρέξει στο Πισσούρι λόγω υπερβολικής δύναμης... Ελπίζουμε ο κορυφαίος οδηγός από την Κύπρο να το σκεφτεί και την επόμενη φορά να έρθει να τρέξει στην Ελλάδα! Είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσει πανικό...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν πολύ γρήγορο για τον αγώνα
Ο πρωταθλητής Time Attack Ευρώπης Andy Papageorgiou διαπίστωσε πως το μέγεθος (και η δύναμη) του αυτοκινήτου είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε πρώτα από όλους, ο ίδιος να ευχαριστηθεί τον αγώνα…

Γι’ αυτό το λόγο έκανε ένα δοκιμαστικό ανέβασμα και αποχώρησε. Η συνέχεια και όπως δείχνουν τα νούμερα ήταν εύκολη για τον Κώστα Πατσουρέα, ο οποίος και όπως άλλωστε είχε δηλώσει, κατάφερε να σπάσει τα χρονόμετρα! Μία ελληνική επιτυχία και μάλιστα σε μία ειδική διαδρομή που ο ίδιος δεν γνώριζε.

Για να καταλάβετε για πόσα… γκάζια μιλάμε παρακολουθήστε το ανέβασμα του Δημήτρη Λάμπρου

Πόλος έλξης Πατσουρέας – Papageorgiou
Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση και μόνο των δύο παραπάνω οδηγών στον ίδιο αγώνα αποτέλεσε
Όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι θα περιμένουν την κόντρα Πατσουρέα – Papageorgiou επί ελληνικού εδάφους!τεράστιο πόλο έλξης για τους θεατές. Ωστόσο, κάτι ανάλογο θα ήθελαν να απολαύσουν και οι Έλληνες φίλαθλοι σε αγώνα εντός συνόρων. Άλλωστε μία μελλοντική κόντρα ανάμεσα σε Πατσουρέα και Papageorgiou θα αποτελούσε τεράστιο πόλο έλξης και ιδίως αν γινόταν σε μία ανάβαση όπως η Ριτσώνα. Ο Κύπριος οδηγός που έχει και φανατικούς θαυμαστές στην Ελλάδα θα πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά και να επισκεφτεί την χώρα μας με το θηριώδες Black Mamba. Είναι σίγουρο πως θα το ευχαριστηθεί τόσο ο ίδιος όσο και οι θεατές και… κάθε χρόνο θα βάλει στο καλεντάρι, την αγωνιστική του επίσκεψη στην Ελλάδα!

Ο Κώστας Πατσουρέας ταξίδεψε στην Κύπρο και κατάφερε να κερδίσει και τον αγώνα των Πρωταθλητών!

To βάθρο των νικητών
Στον υπόλοιπο αγώνα και πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή βρέθηκε ο Γιάννης Καπετάνιος με Mitsubishi EVO 7 ενώ το βάθρο της γενικής κατάταξης συμπλήρωσε ο Δημήτρης Λάμπρου που Εντυπωσιακά αυτοκίνητα συνέθεσαν ένα μοναδικό σκηνικό… Μακάρι να μπορούσαν να το απολαύσουν και οι Έλληνες φίλαθλοι! ενθουσίασε τους θεατές με την επιστροφή του στα «βουνά». Εντυπωσιακός ήταν και ο Σάββας Αλεξάνδρου με το Mitsubishi Colt ο οποίος με 1.29.023 βρέθηκε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης και πρώτος στην κλάση RCE2.

Ακολούθησε ο Σταύρος Αντωνίου με Mitsubishi EVO 7 ειδικά προετοιμασμένο για το Πισσούρι. Στο χρόνο 1.30 βρέθηκαν τρεις οδηγοί με τη διαφορά μεταξύ τους να κυμαίνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου! Συγκεκριμένα οι Φαίδωνας Ιάσωνος με Sylvia, ο πρωταθλητής Κύπρος Χριστοδούλου με ΕVO 9 και ο Κώστας Κωνσταντίνου με ένα ακόμα εντυπωσιακό Sylvia.

Στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε ο Γιάννης Καπετάνιος με Mitsubishi EVO 7...

Οι νικητές των κλάσεων…
Χωρίς να έχει κάνει καθόλου δοκιμές ο Αντώνης Χρίστου (όπως και ο Σταύρος Αντωνίου) ακολούθησε Ο διοργανωτής Στέλιος Κυθρεώτης έτρεξε και εντυπωσίασε κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία του πίσω από το τιμόνι ενός Honda Civic! με χρόνο 1.32 ενώ πιο πίσω τερμάτισε ο Σταύρος Ζήνωνος με… χωμάτινο Mitsubishi EVO 6 και χρόνο στο 1.33. Πρώτος στην κατηγορία των δικίνητων ήταν ο Αβράμης Αβραάμ με Nissan Pulsar ενώ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας RC ST2 βρέθηκε ο Ντίνος Νικολάου με BMW M3.

Πολύ καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε και με νίκη στην κατηγορία RC ST1 ήταν αυτή του πρωταθλητή καρτ, Στέλιο Κυθρεώτη με Honda Civic 170 ίππων. Ο ίδιος έκλεψε την παράσταση τόσο οδηγικά όσο και… οργανωτικά καθώς αυτός ήταν που διοργάνωσε τον συγκεκριμένο αγώνα. Τέλος, ο Ανδρέας Ανδρέου κέρδισε την κατηγορία RCRT με Mitsubishi EVO 3.

Το εντυπωσιακό και ειδικά διαμορφωμένο Mitsubishi του Δημήτρη Λάμπρου σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο γενικής...

Θέλουμε… κόντρα στην Ελλάδα!
Ο αγώνας των πρωταθλητών, όπως τον ονόμασαν στην Κύπρο, ήταν μόνο η αρχή. Η εμφάνιση του Κώστα Πατσουρέα έδωσε άλλον αέρα και προβολή και θεωρείται σίγουρο θα τον κάνει την εμφάνισή του στο Πισσούρι και τις επόμενες χρονιές.

Ελπίζουμε να δούμε και τον Αndy Papageorgiou με το δικό του.. τέρας και φυσικά, όχι μόνο στο νησί της Αφροδίτης αλλά και στην Ελλάδα…

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

O Στέλιος Κυθρεώτης γνωστός στην χώρα μας και ως 'ο Κύπριος' διοργάνωσε, έτρεξε και άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον. Τον περιμένουμε και στην Ελλάδα..
Ειδικά διαμορφωμένο Mitsubishi...
Η εκκίνηση δίνεται και οι... μπάντες αρχίζουν!!!
Τα κύπελλα των διακριθέντων οδηγών...
Τούμπανο... το Mitsubishi Colt του Σάββα Αλεξάνδρου που βρέθηκε στην 4η θέση της γενικής
Μεγάλο το fun club του Λάμπρου!!!
Το.. αρρωστημένο Black Mamba του Papageorgiou. Αν δεν έρθει στην Ελλάδα θα κάνουμε διαδήλωση!!!
Φουλ.. βελτιωμένα αυτοκίνητα εμφανίστηκαν στην ανάβαση Πισσουρίου...
Οι νικητές του αγώνα στην Κύπρο. Στο κέντρο με το μαύρο μπουφάν ο Κώστας Πατσουρέας αγκαλιά με τον διοργανωτή Στέλιο Κυθρεώτη (με την κόκκινη φόρμα)
Δεν μπορεί να έρθει και στην Ελλάδα;
Με το... πλάι και όπου πάει!!!
Η αγάπη των οδηγών από την Κύπρο για τα αυτοκίνητα της Mitsubishi είναι μεγάλη.. Τα βλέπεις παντού και ιδίως σε αγώνες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης