Αυτό το παιδί έκανε το αδύνατο δυνατό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 13:46
Αυτό το παιδί έκανε το αδύνατο δυνατό

Ήταν Απρίλιος του 2017 όταν ο νεαρός Billy Monger έχασε και τα δύο του πόδια, έπειτα από ένα τρομακτικό ατύχημα, στο πλαίσιο του βρετανικού πρωταθλήματος F4 στο Donington Park.

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχε σοκαριστεί και όλοι οι οδηγοί στάθηκαν στο πλευρό του 17χρονου τότε Billy. Κανείς δεν πίστευε ότι ένα παιδί θα καταφέρει να συνέλθει τόσο γρήγορα, θα επιδείξει τέτοια ψυχικά αποθέματα και θα ζητήσει να μπει εκ νέου στο cockpit μονοθεσίου.

Ο Monger κατήργησε κάθε ιατρική πρόβλεψη και σε λίγους μήνες είχε επιστρέψει στις πίστες, κάνοντας τους πάντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.

Εφέτος, ο Billy τρέχει στο πρωτάθλημα Euroformula Open με ένα ειδικά τροποποιημένο μονοθέσιο. Επειδή δεν έχει κάτω άκρα, χειρίζεται το γκάζι και το φρένο με τα χέρια του. Αυτό δεν τον εμποδίζει καθόλου όπως αποδεικνύεται.

Το ταλέντο, το πάθος και η αφοσίωση είναι τόσο ισχυρά, που ο 19χρονος κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στο πρόσφατο Grand Prix de Pau – υπό βροχή μάλιστα - και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 13:51