Οδηγούν στην κόψη του ξυραφιού. Κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, περνώντας ξυστά από τις αυλές των σπιτιών, τα πεζοδρόμια, τους τοίχους και τους βράχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Νήσο του Μαν, τη Μέκκα του motorsport ή το «Νησί των Παλαβών» όπως λέγεται, η λογική αντικαθίσταται από την παράνοια, το θάρρος και την ανδρεία. Σε αυτήν τη νησίδα, που βρίσκεται ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, φιλοξενείται από το 1907 ο απόλυτος αγώνας ταχύτητας, το «Isle of Man TT Races».  

Η διαδρομή των 37 μιλίων προκαλεί εκρήξεις αδρεναλίνης. Για να κινηθεί κάποιος με τέρμα το γκάζι, χρειάζεται δύναμη, καρδιά, ατσάλινα νεύρα, ταλέντο και γενναιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφέτος, ο Dean Harrison πέτυχε κάτι εκπληκτικό, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου. Ο Ιρλανδός κινήθηκε με απίστευτη ταχύτητα, ρισκάροντας τα πάντα. Το Kawasaki πετούσε κυριολεκτικά στον επαρχιακό βρετανικό δρόμο, με τα πλάνα από την προσπάθεια του ατρόμητου αναβάτη να κόβουν την ανάσα. 

Ο Harrison γύρισε τη Νήσο με τη superbike μοτοσυκλέτα του σε 16 λεπτά, 50 δευτερόλεπτα και 384 εκατοστά του δευτερολέπτου. Η μέση ωριαία ταχύτητα ήταν 216,347 χλμ./ώρα, η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ στο Isle of Man.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης