Μια αρκετά καλή εμφάνιση έκανε στο πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης.Ο 16χρονος Έλληνας οδηγός βρέθηκε εντός δεκάδας αλλά τελικά είδε την καρό σημαία του τρίτου αγώνα του Red Bull Ring στη 12 θέση!

Η πίστα που φιλοξενεί και τα Grand Prix της Formula 1 προσέφερε συναρπαστικές μάχες  στους νεαρούς που συμμετέχουν στην F4.O Τζώρτζης Μαρκογιάννης, στον πρώτο αγώνα κέρδισε και έχασε μάχες. Στο 2ο αγώνα έδωσε δείγματα του μαχητικού του πνεύματος. Παρότι εκκίνησε 26ος ανάμεσα στους 32 μονομάχους της κατηγορίας, ο οδηγός της CRAM Motorsport κέρδιζε συνεχώς θέσεις και ανέβαινε στην κατάταξη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καλός ρυθμός του σταμάτησε όταν πέρασε τον Leonardo Bizzotto, ο οποίος στη συνέχεια δεν υπολόγισε σωστά το φρενάρισμα στην επόμενη στροφή, με αποτέλεσμα η εμπρός αεροτομή του Ιταλού να σκίσει το λάστιχο του Έλληνα οδηγού. Ο ρυθμός του νεαρού οδηγού σταμάτησε στην αμμοπαγίδα.

Αυτή η ατυχία δεν πτόησε τον Μαρκογιάννη – αντίθετα τον πείσμωσε. Έτσι στον τρίτο αγώνα έδωσε την πιο εντυπωσιακή του παράσταση στους έξι γύρους του θεσμού και έχει λάβει έως τώρα μέρος .
Κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού έβρεχε πριν την εκκίνηση του αγώνα, ο νεαρός κινήθηκε καλά. Ξεκίνησε από την 27η θέση του grid.

Χωρίς να κάνει λάθη, παρά το γεγονός ότι ή πίστα ήταν βρεγμένη και η εμπειρία του στη βροχή είναι μικρή, κατάφερε στο 12ο γύρο να φτάσει μέσα στη δεκάδα. Όταν έπεσε η καρό σημαία ο 16χρονος Μαρκογιάννης τερμάτισε στην 12η θέση. Λίγο αργότερα είπε ότι κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής ανάπαυλας δούλεψε πολλές ώρες στον προσομοιωτή μέχρι να προσαρμοστεί στα δεδομένα του μονοθεσίου και της πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καιρικές συνθήκες τον προβλημάτισαν κυρίως στην επιλογή των ελαστικών. Ωστόσο η βροχή είναι μια πρόκληση για όλους. Ο νεαρός οδηγός είπε:

«Η πίστα του Red Bull Ring ήταν ήδη γνωστή σε εμένα, όμως λόγω των διαφόρων τύπων ελαστικών που φορούσε η εκάστοτε κατηγορία παρατηρήθηκε πτώση στα επίπεδα πρόσφυσης, γεγονός που απαίτησε ελαφριά τροποποίηση της οδήγησης και των σημείων αναφοράς. Ωστόσο ο αγώνας μου άρεσε».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης