Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο τελευταίος αγώνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσικλετών (EWC) πραγματοποιήθηκε στην πίστα Η διαφορά των 0,070sec του πρώτου με το δεύτερο είναι ρεκόρ πιο κοντινού τερματισμού στην ιστορία του θεσμού.Most της Τσεχίας, στον περίφημο αγώνα 6 ώρες του Most. Η εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, η οποία έχει την υποστήριξη της Motul και προετοιμάζεται από την Yoshimura είχε σημαντική διαφορά στη βαθμολογία πηγαίνοντας στο συγκεκριμένο αγώνα και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να μείνει κοντά στην πρώτη τριάδα για να πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό και έγινε τελικά, καθώς οι Gregg Black, Xavier Simeon και Sylvain Guintoli κατάφεραν να τερματίσουν στην 3η θέση της κατάταξης εξασφαλίζοντας ακόμα έναν τίτλο για την ομάδα SERT Motul. Αυτός είναι ο 17ος τίτλος της ομάδας και αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Yamaha YART έχασε τη νίκη για μόλις 0,070 του δευτερολέπτου!

Το πρωτάθλημα κατασκευαστών πήγε στην Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη μάχη από την άλλη είχαμε για τη νίκη στον αγώνα του Most με τις BMW Motorrad WET και YamahaΠαρά τη δύσκολη χρονιά η Yamaha εξασφάλισε τον τίτλο κατασκευαστών του 2021 στο EWC. YART να παλεύουν κυριολεκτικά ρόδα-ρόδα για τη νίκη. Τελικά, οι Ilya Mikhalchik, Markus Reiterberger και Kenny Foray της ομάδας της BMW κατάφεραν να επικρατήσουν για λιγότερο από ένα εκατοστό του δευτερολέπτου των Marvin Fritz, Karel Hanika και Niccolò Canepa της ομάδας της Yamaha.

Η νίκη αυτή της ομάδας της BMW Motorrad WET – η πρώτη για φέτος – την έφερε στη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Yamaha κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο κατασκευαστών στο φετινό πρωτάθλημα EWC. Στην 4η θέση τερμάτισε η SRC Kawasaki France των Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon και David Checa, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Wojcik Racing Team Yamaha και ERC Endurance Ducati.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα στο Most.

 

Η πρώτη νίκη της BMW της έδωσε και τη 2η θέση στη βαθμολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναπάντεχη νίκη για την Suzuki SERT Motul στον θρυλικό Bol’dor 2021

Η Honda κέρδισε τον… τρελό αγώνα 12h Estoril

Το αγωνιστικό κιτ GYTR του Yamaha R7 σε πάει απευθείας… πίστα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης