Ο Valtteri Bottas είναι ο οδηγός ο οποίος επιλέχθηκε από τη Mercedes AMG Petronas για να αντικαταστήσει τον Nico Rosberg, έπειτα από την αιφνίδια αποχώρηση του τελευταίου.

Για τα στελέχη της γερμανικής ομάδας, ο Φιλανδός είναι ο ιδανικός για team-mate του Lewis Hamilton, καθώς είναι πειθαρχημένος, προσηλωμένος στον στόχο του, σταθερός σε απόδοση και γρήγορος. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, ο Bottas αποτελεί την ιδανική λύση, αν και ο ίδιος θα προτιμούσε τη θέση του να πάρει ο Fernando Alonso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η καλύτερη επιλογή θα ήταν ο Ισπανός, καθώς θα έδιναν μοναδικό σόου με τον Hamilton τόσο εντός, όσο και εκτός πίστας. «Σαν θεατής θα προτιμούσα τη θέση μου να πάρει ο Fernando. Θα ήταν ωραίο για όλους, αλλά όχι για την ομάδα. Με τον Lewis θα υπήρχαν εκρήξεις, οπότε από αγωνιστικής πλευράς ο Bottas ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Είναι γρήγορος και παρότι ο Hamilton βρίσκεται σε top επίπεδο, πιστεύω ότι μπορεί να τον κερδίσει. Δεν θα είναι έκπληξη αν πάρει την pole από τον πρώτο αγώνα», τόνισε ο Rosberg.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης