Ο 24χρονος Γερμανοαυστριακός Maximilian Guenther θα είναι ο νέος οδηγός αγώνων της Nissan e.dams Formula E. Η Nissan ανακοίνωσε το όνομά του και ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με τον Sebastien Buemi. Η Nissan προσβλέπει στην όγδοη σεζόν (2021/2022) του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα τέταρτη σεζόν της στη Formula E, για να συνεχίσει να διαμορφώνει και να εφαρμόζει τις επιδόσεις και την τεχνολογία της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nissan αγωνίζεται σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Στους ηλεκτρικούς αγώνες της Formula E ο Maximilian Guenther έχει δείξει απίστευτο ρυθμό. Έχει πετύχει τρεις νίκες και μια δεύτερη θέση και θεωρείται ότι είναι από τους οδηγούς που έχουν εξέλιξη στους αγώνες της Formula E.

Έχει σημειώσει αντίστοιχες επιτυχίες σε κατώτερες κατηγορίες. Στο πρωτάθλημα της FIA F3 σημείωσε 10 νίκες και κέρδισε τη 2η θέση. Στο πρωτάθλημα της FIA F 2  ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο. Τη μία στο πρώτο σκαλί.

Ο Guenther, που ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη Formula E το 2018 μετά την υπογραφή συμβολαίου του με τη Nissan, δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με κάνει να αισθάνομαι πολύ περήφανος που έγινα μέλος της οικογένειας της Nissan e.dams. Η ομάδα έχει μεγάλες φιλοδοξίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E και είμαι γεμάτος από κίνητρα για να συμβάλω στην επιτυχία της. Το να συμμετέχω σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο είναι τιμή και ένα μεγάλο νέο βήμα στην καριέρα μου. Ανυπομονώ για αυτό το συναρπαστικό ταξίδι».

Ο διευθυντής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan, Tommaso Volpe, δήλωσε με τη σειρά του:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το πάθος και την ώθηση που θα φέρει ο Maximilian στην ομάδα. Κατά την πρώτη του σεζόν στη Formula E, ο νεαρός οδηγός κέρδισε την πρώτη του νίκη και έγινε ο νεότερος νικητής του αγώνα στην ιστορία της διοργάνωσης».

Στη νέα συνεργασία της Nissan με τον νεαρό οδηγό αναφέρθηκε και ο Ashwani Gupta, διευθύνων σύμβουλος της Nissan Motor Co. Ltd.

Στόχος της Nissan είναι μέχρι το 2050 να πετύχει την ουδετερότητα του άνθρακα. Ήδη έχει ανακοινώσει ότι μέχρι το 2030 θα έχει «εξηλεκτρίσει» τα νέα της μοντέλα. Η Nissan δίνει μεγάλο βάρος στους αγώνες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων γιατί μέσα από εκεί οι επιστήμονες μπορούν να κάνουν μετατροπές με σκοπό τη βελτίωση των επιβατικών αυτοκινήτων. Από τη μεταφορά γνώσεων και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτοί που τελικά κερδίζουν είναι οι καταναλωτές.

Ο πρώην νικητής του Nissan GT Academy Jann Mardenborough θα παραμείνει ο επίσημος οδηγός προσομοιωτή της ομάδας, ενώ ο Mitsunori Takaboshi θα συνεχίσει ως οδηγός δοκιμών και εφεδρικός οδηγός της ομάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης