Ήταν μια μάχη για μεγάλους αναβάτες. Ένας αγώνας που θα θυμούνται για πολύ καιρό οι φίλοι των δύο τροχών και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Marc Marquez και Jorge Lorenzo έδωσαν ένα πραγματικό σόου στο Mugello, με τον πρώτο να κερδίζει για δέκατα του δευτερολέπτου και να κάνει το 6 στα 6 τη φετινή σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lorenzo δυσκόλεψε αφάνταστα τον νεαρό αναβάτη της Honda, με τους δύο Ισπανούς να αποθεώνονται στο τέλος και να αγκαλιάζονται εν μέσω χειροκροτημάτων από όλους. Από τον 16ο γύρο έως το πέσιμο της καρό σημαίας, μονομαχούσαν ρόδα με ρόδα, περνώντας ο ένας τον άλλον δεκάδες φορές.

Αυτή ήταν η πιο δύσκολη νίκη που έχει πάρει ο Marquez, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος στις δηλώσεις του. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Valentino Rossi, ο οποίος αν και προσπάθησε να φθάσει τους Ισπανούς δεν μπόρεσε ποτέ να ακολουθήσει τον απίστευτο ρυθμό τους. Για να καταλάβετε τι έγινε στο Mugello, αυτός ήταν ο ταχύτερος αγώνας που διεξήχθη ποτέ στη συγκεκριμένη πίστα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέταρτος τερμάτισε ο Dani Pedrosa, με τον Pol Espargaro να είναι πέμπτος και τον Andrea Dovizioso να καταλαμβάνει την έκτη θέση, έπειτα από τη μονομαχία με τον Andrea Iannone. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Alvaro Bautista, o Aleix Espargaro και ο Yonny Hernandez.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην Ισπανία στις 13-15 Ιουνίου.

Βαθμολογία οδηγών

1 MARQUEZ Marc 150
2 ROSSI Valentino 97
3 PEDROSA Dani 96
4 LORENZO Jorge 65
5 DOVIZIOSO Andrea 63
6 ESPARGARO Pol 49
7 ESPARGARO Aleix 44
8 BRADL Stefan 39
9 BAUTISTA Alvaro 34
10 SMITH Bradley 34

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης