Ο Marc Marquez αποδεικνύει σε κάθε αγώνα ότι είναι γεννημένος πρωταθλητής. Ότι είναι ο άνθρωπος που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, τα επόμενα χρόνια. Γιατί φέτος, έχει ήδη κερδίσει κατά κράτος τους αντιπάλους του, οδεύοντας ολοταχώς για το δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο GP της Γαλλίας, ξεκίνησε από την pole. Έκανε μια πολύ κακή εκκίνηση και βρέθηκε στη δέκατη θέση, κυνηγώντας τους υπόλοιπους. Δεν το έβαλε όμως κάτω. Πάτησε τέρμα γκάζι και στον 13ο γύρο, βρέθηκε πίσω από το ίνδαλμά του. Ο Rossi γνώριζε ότι ο μικρός είναι ανίκητος, έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να τον κοντράρει, αλλά ο Marquez πανηγύρισε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη. 

Ο Ισπανός αναβάτης, έγινε ο μικρότερος σε ηλικία που κερδίζει πέντε συνεχόμενα GP στη μεγάλη κατηγορία, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Mike Hailwood που κρατούσε από το1962.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Doctor» τερμάτισε δεύτερος, δείχνοντας ότι όσο και να περνούν τα χρόνια, έχει το χάρισμα. Δυστυχώς γι αυτόν, υπάρχει ο… μαθητής τους, Marc. Ειδάλλως, θα μιλάγαμε για τον άμεσο διεκδικητή του τίτλου.  

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ανέβηκε ο Alvaro Bautista, με τον Pol Espargaro να είναι τέταρτος και τους Dani Pedrosa – Jorge Lorenzo να ακολουθούν, έχοντας κάνει και οι δύο ένα πολύ κακό αγώνα.  Την πρώτη δεκάδα, έκλεισαν οι Stefan Bradl, Andrea Doizioso, Aleix Espargaro και Bradley Smith.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την 1η Ιουνίου, στο Mugello της Ιταλίας.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος

1.MARQUEZ Marc 125 βαθμοί
2.PEDROSA Dani 83
3.ROSSI Valentino 81
4.DOVIZIOSO Andrea 53
5.LORENZO Jor 45
6.BRADL Stefan 39
7.ESPARGARO Pol 38
8.ESPARGARO Aleix 37
9.SMITH Bradle 34
10. BAUTISTA Alvaro 26


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης