O Valentino Rossi ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στον αγώνα του Philip Island, φθάνοντας τις 82 νίκες σε 250 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι ξεκίνησε από την 8η θέση, ο «Doctor» κάλυψε γρήγορα τη διαφορά από τους πρωτοπόρους και εκμεταλλευόμενος τις πτώσεις των αντιπάλων, έφθασε σε μια αναπάντεχη νίκη. Ο Marquez είχε ξεκάθαρο προβάδισμα στον αγώνα, αλλά 10 γύρους πριν το τέλος έχασε τον έλεγχο της Honda και έπεσε.

Την ίδια τύχη είχε και ο Cal Crutchlow, ο οποίος κυνηγούσε με δαιμονιώδη ρυθμό τον Rossi και αν δεν έπεφτε ίσως να ανέβαινε αυτός στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Jorge Lorenzo κάνοντας το 1-2 για τη Yamaha, με τον Bradley Smith να είναι τρίτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά είχαμε 9 εγκαταλείψεις στο GP της Αυστραλίας, καθώς πέρα από τους Marquez και Crutchlow, πρόωρο τέλος είχε ο αγώνας των Pedrosa και Iannone, όπως και των Brandl και Espargaro.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-26 Οκτωβρίου) στη Μαλαισία, με τη μάχη μεταξύ Rossi και Lorenzo για τη δεύτερη θέση, να είναι αυτή που κλέβει την παράσταση.

Τα αποτελέσματα του αγώνα:

1.Valentino ROSSI
2.Jorge LORENZO
3.Bradley SMITH
4.Andrea DOVIZIOSO
5.Hector BARBERA
6.Αlvaro BAUTISTA
7.Scott REDDING
8.Hiroshi AOYAMA
9.Alex DE ANGELIS
10.Nicky HAYDEN

Βαθμολογία οδηγών

1.Marc Marquez (Honda) 312
2.Valentino Rossi (Yamaha) 255
3.Jorge Lorenzo (Yamaha) 247
4.Dani Pedrosa (Honda) 230
5.Andrea Dovizioso (Ducati)166
6.Aleix Espargaro (Forward Yamaha) 117
7.Pol Espargaro (Yamaha) 116
8.Bradley Smith (Yamaha) 108
9.Andrea Iannone (Ducati) 102
10.Stefan Bradl (Honda) 96

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης