Έπειτα από αρκετές teaser φωτογραφίες, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τελικά την κορυφαία αγωνιστική έκδοση του νέου της supercar, που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα GT3 του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα AMG GT3 βρέθηκε στην πίστα του Estoril στην Πορτογαλία, λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας της FIA και διακρίνεται για το επιθετικό bodykit.

Τα περισσότερα τμήματα του αμαξώματος είναι από ανθρακονήματα και όλες οι επιφάνειες έχουν σχεδιαστεί με βάση την αεροδυναμική. Φέρει τροποποιημένους προφυλακτήρες, αεριζόμενα εμπρός φτερά και καπό, μεγαλύτερα πλευρικά μαρσπιέ, νέες πόρτες, διάχυτη από carbon και τεράστια πίσω πτέρυγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό έχει αφαιρεθεί καθετί περιττό, με το κάθισμα να είναι από carbon, το τιμόνι αγωνιστικό, ο κλωβός ασφαλείας ατσάλινος και ο πίνακας οργάνων ψηφιακός. Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 κινητήρα 6,3 λίτρων με σειριακό σασμάν 6 σχέσεων.

Αμέσως μετά την έκθεση της Γενεύης, θα ακολουθήσει μια περίοδος εκτεταμένων δοκιμών στην πίστα και στα τέλη του 2015, θα παραδοθούν οι πρώτες μονάδες στις ομάδες.               

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης