Με 1.000 ίππους τα μονοθέσια της F1!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015, 13:14
Με 1.000 ίππους τα μονοθέσια της F1!

Στις αρχές της εβδομάδας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), συναντήθηκε με την επιτροπή Power Unit Working Group, στην Γενεύη, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο αύξησης της ισχύος των κινητήρων.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της F1, θέλοντας να κάνουν το άθλημα πιο συναρπαστικό, έριξαν στο τραπέζι την ιδέα για αύξηση της ισχύος των κινητήρων V6 turbo έως τους 1.000 ίππους και την βελτίωση του ήχου των μονοθεσίων.

Με αυτό τον τρόπο, τα μονοθέσια θα είναι πιο γρήγορα και σαφώς πιο δύσκολα στο χειρισμό, κάτι που θα ωφελήσει το θέαμα. Οι τελικές συζητήσεις θα γίνουν στα τέλη του μήνα, στη συνεδρίαση του Strategy Group, όπου θα παρευρίσκονται και οι τεχνικοί διευθυντές των ομάδων.

Αν αποφασίσουν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση των κινητήρων, αυτό θα συμβεί το 2017. Από τη μεθεπόμενη σεζόν ωστόσο, πιθανότατα να δούμε πιο επιθετικά μονοθέσια, με περισσότερη κάθετη δύναμη και μεγαλύτερους τροχούς, κάτι που έχει ζητήσει επανειλημμένως το μεγάλο αφεντικό της F1, Bernie Ecclestone.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015, 13:16