Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Κάποιοι όταν βλέπουν ένα παιδί επτά ετών να φοράει το κράνος του και να οδηγεί σε πίστα κάρτ κάνουν το σταυρό τους και θεωρούν αφελείς τους γονείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνουν όμως λάθος. Γιατί αυτά τα παιδιά όχι μόνο μαθαίνουν να οδηγούν σωστά και να σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας αλλά συμβουλεύουν και τους συμμαθητές τους για τους κινδύνους που διατρέχουν στο δρόμο από κακούς και ασυνείδητους οδηγούς.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πως στήθηκαν αγώνες για μικρά παιδιά
Οι ίδιοι οι γονείς έδωσαν την αρχική ιδέα  που υλοποιήθηκε από την Rotax. Έμπειροι καθηγητές σε συνεργασία με  τους γονείς ,δημιούργησαν  μια σχολή οδήγησης  για παιδιά.Το αγωνιστικό karting δεν είναι απλά κάποιες ώρες διασκέδασης. Είναι ολόκληρη φιλοσοφία.

Οι μικροί οδηγοί παίρνουν σωστές βάσεις και μαθαίνουν να στρίβουν σωστά και να φρενάρουν πριν γίνει το λάθος.Σέβονται τις συμβουλές και δεν κάνουν υπερβάσεις. Παίρνουν οδηγίες και τις ακολουθούν πιστά. Παιδιά επτά ετών συμμετέχουν στους αγώνες του Rotax MAX Challenge και  κινούνται με ασφάλεια μέσα στην πίστα σε οριακές συνθήκες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θεσμός του ΜAX Challenge, πριν από 21 χρόνια. Με υπευθυνότητα και ευαισθησία οι άνθρωποι που ηγούνται αυτής της προσπάθειας δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία στις μικρές κατηγορίες. Μαθαίνουν τα μικρά παιδιά να οδηγούν σωστά και να προσαρμόζονται με σεβασμό στις αγωνιστικές συνθήκες. 

Ένα σημαντικό στην εκμάθηση των παιδιών είναι ότι η γραμμική αύξηση ιπποδύναμης είναι ανάλογα με την ηλικιακή κλάση του οδηγού. Η Αυστριακή εταιρεία εφαρμόζει την αύξηση ιπποδύναμης από κατηγορία σε κατηγορία, βάση επιστημονικών δεδομένων αντίδρασης των παιδιών. 

Η Rotax Hellas, διαιρεί τη μικρή κατηγορία σε Μicro (7-9 ετών) και Μini (10-12) με κινητήρες ανάλογης ιπποδύναμης 8 και 15 hp. Η ελληνική αντιπροσωπεία, προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά. Προσφέρει η ίδια τους κινητήρες στο Rotax MAX Challenge, στις κατηγορίες Micro και Mini, εξασφαλίζοντας έτσι την ίση και σταθερή απόδοσή τους.Έτσι οι γονείς δεν μπαίνουν στην διαδικασία να προβληματισθούν για  αγορά κινητήρα.  

Αγωνιστικά
Στα Χανιά έγινε ο 1ος γύρος  του I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 στις κατηγορίες Micro MAX και Μini MAX . Οι μικροί εντυπωσίασαν με την τεχνική και με τις γνώσεις τους.

Ο Νικόλας Καραγιάννης (Speed Force) γεννήθηκε στις 24/9/2011. Είναι μαθητής της Δ δημοτικού σχολείου. Οδήγησε εξαιρετικά και έγραψε το όνομά του στην ιστορία της Pista Park, αφού ήταν νικητής στον πρώτο αγώνα κατηγορίας Mini που έγινε στην πίστα των Χανίων! 

Ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος της ομάδας Maitos Kosmic Kart Racing θα συμπληρώσει στην ιστορία τον νικητή της Mini, αφού κι αυτός σε σπουδαίο αγώνα νίκησε στην κατηγορία Micro.

Οι Κρητικοί οδηγοί Γιώργος Ψαρουδάκης (Maitos Kosmic Kart Racing) και Μανώλης Μπανταλάκης (DR Racing Τeam) ήταν κι αυτοί εντυπωσιακοί.

Στον αγώνα συμμετείχε η 8χρονη Ταλια Σουλτς από το Ισραήλ, που έτρεξε για πρώτη φορά.
Επόμενος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 13 Ιουνίου στην πίστα καρτ των Αφιδνών.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης