Η άσχημη εμφάνιση της ιταλικής ομάδας στο GP της Ουγγαρίας ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», με τον Alonso να κάνει δριμεία κριτική και τον πρόεδρο της Ferrari να απαντά με ακόμα πιο σκληρό τρόπο.

Ο Ισπανός οδηγός είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την ομάδα και το γεγονός ότι δεν του προσφέρει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ώστε να παλέψει στα ίσια για τον τίτλο. Το αποτέλεσμα στην πίστα του Hungaroring τον έκανε έξαλλο και όταν ρωτήθηκε τι δώρο θα ήθελε για τα γενέθλια του που είναι σήμερα (29/7), ανέφερε:« Ένα μονοθέσιο σαν αυτά που έχουν οι αντίπαλοί μας». Αποστομωτική ήταν και η απάντηση στο τι θα κάνει στις διακοπές, «Θα προσεύχομαι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντονος προβληματισμός στην Ferrari 

Οι δηλώσεις αυτές, ενόχλησαν ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Ferrari και τον πρόεδρο, Luca di Montezemolo ο οποίος του είχε μέχρι τώρα ιδιαίτερη αδυναμία. Ο ισχυρός άνδρας της Scuderia τον πήρε αμέσως τηλέφωνο και του εξέφρασε τα παράπονα του με έντονο τρόπο, ενώ χαρακτηριστική είναι και η σχετική ανακοίνωση της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ξεσπάσματα αυτά δεν βοηθούν κανένα. Τα σχόλια του Fernando Alonso δεν άρεσαν σε κανένα μέσα στην ομάδα, ούτε και στον πρόεδρο, Luca di Montezemolo. Όλοι οι μεγάλοι πρωταθλητές που έχουν οδηγήσει τη Ferrari καλούνταν ανέκαθεν να βάζουν το συμφέρον της ομάδας πάνω από το δικό τους. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηρεμία, να αποφύγουμε την ένταση, να δείξουμε ταπεινότητα και αποφασιστικότητα για να συμβάλει ο καθένας από τη θέση του προς όφελος της ομάδας. Δεν είναι ώρα για να ξεκινήσει διαμάχη για το ποιος ευθύνεται για το ένα ή το άλλο, γιατί απομένουν 9 αγώνες και όλα είναι ανοιχτά».

Montezemolo και Alonso σε παλιές καλές στιγμές

Είναι δεδομένο λοιπόν, ότι οι σχέσεις του Alonso με την Ferrari έχουν διαταραχθεί, αλλά όλοι ελπίζουν ότι και οι δύο πλευρές θα βάλουν «νερό στο κρασί τους». Ο Ισπανός σίγουρα έχει δίκιο που παραπονιέται και η Ferrari πρέπει να κάνει βήματα προόδου, καθώς κανείς δεν θέλει να τη βλέπει σε αυτή την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πρέπει να σταματήσει όμως τα «παιχνίδια» και ειδικά τα «σκληρά», όπως αυτό που έκανε την περασμένη Παρασκευή, με τη συνάντηση του με το αφεντικό της Red Bull.    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης