Ένας Bορειο-Ιρλανδός αναβάτης γράφει ιστορία και με τον 5o συνεχόμενο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike δίκαια ανακηρύσσεται σαν ο κορυφαίος του θεσμού όλων των εποχών!

Ο Jonathan Rea γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1987 σε μια μικρή πόλη της Β. Ιρλανδίας ονόματι Ballymena. Αρχικά τον κέρδισαν οι αγώνες motocross αλλά από το 2003 και μετά ασχολήθηκε αποκλειστικά με αγώνες ταχύτητας. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις σε βρετανικό SBK (BSB) και παγκόσμιο Supersport (2ος το 2008) κέντρισαν το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων και το 2009 βρέθηκε στο World SBK πάνω στη σέλα ενός Honda της ομάδας Hannspree Ten Kate. Έχοντας μετρήσει 15 νίκες με τη Honda από το 2009 ως το 2014, αποφάσισε τη μεγάλη αλλαγή περνώντας στο στρατόπεδο της Kawasaki. Αυτό ήταν και το σημείο σταθμός της καριέρας του, καθώς έπειτα πήρε 56 νίκες σε 4 αγωνιστικές σεζόν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξασφαλίζοντας τον Τίτλο από το Magny-Cours, ο Jonathan Rea έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK-Motul! Ο Ιρλανδός είναι και επίσημα ο κορυφαίος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού, καθώς κανείς άλλος δεν έχει τόσους Τίτλους, τόσα βάθρα ή τόσες νίκες στα SBK. Και φυσικά ο Rea, που στην Γαλλία κατέκτησε τον 5ο συνεχόμενο Τίτλο του, έχει ακόμα δρόμο μπροστά του για να καταρρίψει τα δικά του ρεκόρ!
Αν ρίξουμε μια ματιά στα νούμερα, καταλαβαίνει κανείς για το μέγεθος της ποιότητας αυτού του αναβάτη.  
Έχει 83 νίκες μέχρι τώρα, με τον δεύτερο στην ιστορία σε νίκες να είναι ο Carl Fogarty που υπολείπεται 24. Για την ώρα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοιτάζοντας τις νίκες του μόνο με την Kawasaki έχει φτάσει τις 68 σε 5 χρόνια, δηλαδή έχει καταφέρει να κατακτήσει το 49% των νικών του κατασκευαστή στην 32χρονη πορεία του Π.Π. SBK! Από τότε που πήγε στην Kawasaki έχει πάρει μέσα σε 5 χρόνια τις μισές νίκες της πράσινης εταιρείας στο θεσμό! Ως προς τα βάθρα, ο Ιρλανδός έχει ανέβει 162 φορές σε κάποιο σκαλί του βάθρου, από 274 εκκινήσεις, ένα ποσοστό επιτυχίας κοντά – στο απίστευτο – 60%! Κι αυτό το νούμερο είναι απ’ όλα τα χρόνια του στο Πρωτάθλημα. Αν δούμε τι κατάφερε στα 5 χρόνια που είναι στην Kawasaki, τα ποσοστά του φέρνουν… ζαλάδα! Ο Rea έχει 135 εκκινήσεις με τους πράσινους και τις 117 φορές έχει ανέβει στο βάθρο, ένα ποσοστό επιτυχίας στο φοβερό 86%! Κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο με έναν κατασκευαστή.

Κι όλα αυτά τα νούμερα απλά θα μεγαλώνουν όσο περνάει ο καιρός, καθώς Rea και Kawasaki έχουν αποδείξει ότι είναι ένα αχτύπητο δίδυμο τα τελευταία 5 χρόνια. Ακόμα κι όταν, φέτος στην αρχή της σεζόν, όλα έδειχναν χαμένα, η Kawasaki και ο Rea βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και να πάρουν τον Τίτλο τόσο νωρίς.
Το μόνο που δεν είναι βέβαιο είναι το «ταβάνι» για τον Rea, ο οποίος έχει κι άλλα ρεκόρ να καταρρίψει στη συνέχεια! Ένα φαίνεται ότι θα καταρριφθεί στην Αργεντινή, όπου μάλλον θα πάρει το ρεκόρ του Sylvain Guintoli για τους συνεχόμενους Αγώνες στους βαθμούς.

Την ίδια ώρα, αν ο Rea καταφέρει και είναι στους βαθμούς και στους δυο (κανονικούς) Αγώνες στην San Juan, η Kawasaki θα ισοφαρίσει το δικό της ρεκόρ, που είναι 200 συνεχόμενοι Αγώνες στους βαθμούς.
Και μετά στο Qatar, με μπροστάρη τον Rea, θα καταρριφθεί – λογικά – και αυτό!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης