Ο 14χρονος Γιάννης #John41 αγωνίστηκε στην πίστα του Misano το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου ως έκτακτη συμμετοχή στην κατηγορία Supersport 300.

Οι εναλλαγές των καιρικών συνθηκών δεν επέτρεψαν στους οργανωτές να ολοκληρώσουν τους αγώνες που μέτρησαν με μειωμένους γύρους και βαθμούς. Χωρίς δεδομένα η Ελληνική ομάδα, με μηχανικό το Λάμπρο Τσώκο, κόουτς το Σάκη Συνιώρη και μάνατζερ το Νίκο Περιστερά, προσπάθησε να βρει τις σωστές ρυθμίσεις και ο #Jophn41 πήρε την 23η θέση στις Κατατακτήριες 2, με διαφορά στα 1.9” από τον Livio Loi (γνωστό από τη νίκη του στη Moto3), που ήταν τρίτος και επίσης έκτακτη συμμετοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 1ος από τους δύο αγώνες του προγράμματος διακόπηκε λόγω της βροχής μόλις στον 3ο γύρο και ο Έλληνας οδηγός τερμάτισε στην 21η θέση. Ο 2ος αγώνας, που έγινε την Κυριακή σε στεγνές -αρχικά- συνθήκες, κράτησε μόλις 5 γύρους, καθώς είχαμε και πάλι διακοπή λόγω βροχής. Ο Γιάννης πρόλαβε να δείξει κάποια καλά στοιχεία οδήγησης και πάλεψε δυνατά σε ένα γκρουπ 12 οδηγών, παίρνοντας τελικά την 19η θέση. Μάλιστα ο ταχύτερός του γύρος ήταν μόλις 1.7” πιο αργός από αυτόν του πρώτου αγώνα, δείχνοντας ότι υπάρχει μια συνεχής βελτίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπειρίες που κέρδισε ο μικρός μας αναβάτης στο δύσκολο Ιταλικό Πρωτάθλημα (34 συμμετοχές από 7 χώρες) είναι τα θετικά στοιχεία που κρατάει, καθώς και πάλι ήταν ο ηλικιακά μικρότερος της κατηγορίας. Σίγουρα, το ότι ήδη δέχτηκε πρόσκληση για να γίνει αναβάτης μιας Ιταλικής ομάδας του χρόνου σημαίνει ότι κάποιοι που ξέρουν βλέπουν κάτι καλό στον οδηγό μας. Τώρα η ετοιμασία της ελληνικής ομάδας εστιάζεται στον επόμενο αγώνα, που θα γίνει στο Μugello.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης