Μπορεί να είχε να οδηγήσει ένα χρόνο σε χώμα και να βρίσκεται ουσιαστικά εκτός WRC αφού θα λάβει μέρος σε ορισμένους αγώνες, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να κερδίζει τους πάντες, όπως έκανε και στο Ράλι Αργεντινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλσατός βρέθηκε και πάλι πίσω από το τιμόνι του Citroen DS3 WRC, πανηγυρίζοντας μια ακόμα νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Φυσικά, επωφελήθηκε από την έξοδο του  Sebastien Ogier στην έβδομη ε.δ., η οποία προήλθε πιθανότατα από το άγχος του να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει τον Loeb. Ο Γάλλος τελικά τερμάτισε δεύτερος, με τον Jari-Matti Latvala να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βαθμού. Οι οδηγοί των Ford Fiesta RS, Evgeny Novikov και Thierry Neuville τα πήγαν και πάλι καλά, καταλαμβάνοντας την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, με τον Hirvonnen να είναι έκτος.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θα αγωνιστεί ξανά τον  Οκτώβριο στην πατρίδα του, καθώς έχει αποφασίσει να τρέξει σε μόλις τέσσερις αγώνες φέτος. Επόμενο Ράλι είναι αυτό του Ακρόπολις στις 31 Μαΐου-2 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βαθμολογία των οδηγών

1. S. OGIER 122
2. S. LOEB 68
3. M. HIRVONEN 57        
4. J. LATVALA 49              
5. M. OSTBERG 38             
6. T. NEUVILLE 35
7. D. SORDO 29
8. E. NOVIKOV 27
9. M. PROKOP 21
10. N. AL-ATTIYAH 20

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

1. VW Motorsport, 121
2. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team, 107
3. Qatar M-Sport World Rally Team, 55
4. Qatar World Rally Team, 36
5. Abu Dhabi Citroen Total World Rally Team, 27
6. Jipocar Czech National Team, 22
7. Lotos WRC Team, 12
8. VW Motorsport 2, 10

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης