Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Με τρεις αγώνες στην απαιτητική πίστα Paul Ricard της Γαλλίας ξεκίνησε την εμπλοκή του στην F4 ο 16χρονος Τζώρτζης Μαρκογιάννης. Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Ιταλικής Formula 4, ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για τον νεαρό που όπως δείχνει θα κάνει αξιόλογη καριέρα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης έδωσε πολλές μάχες σε ένα ανταγωνιστικό grid 37 μονοθεσίων, είχε σωστή εξέλιξη και έκανε το επόμενο βήμα.Αν και νεαρός είναι συγκεντρωμένος σ αυτό που του αρέσει να κάνει και αν θέλει να εξελιχθεί σωστά ,τα βήματά του πρέπει να είναι αργά αλλά σταθερά.

Στον πρώτο του αγώνα στο γαλλικό σιρκουί, ξεκίνησε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω της βροχής. Έκανε τέσσερις προσπεράσεις  κέρδισε συνολικά έξι θέσεις και είδε την καρό σημαία ως 9ος rookie (ανάμεσα σε 17) και 24ος στη συνολική κατάταξη.

Καλύτερα πήγε στον 2ο αγώνα.Κέρδισε τέσσερις θέσεις στον πρώτο γύρο, ωστόσο μία απερίσκεπτη ενέργεια του συναθλητή του, Francesco Braschi, οδήγησε το μονοθέσιο της CRAM εκτός πίστας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας οδηγός επανεκκίνησε  τον κινητήρα της Abarth και από εκείνο το σημείο και μετά κέρδισε 16 θέσεις μέσα σε  9 γύρους.Τερμάτισε 7ος ανάμεσα στους πρωτοεμφανιζόμενους και 19ος συνολικά.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε και ο 3ος αγώνας  στο Le Castellet. Δεν έκανε όμως καλή εκκίνηση και βρέθηκε στην τελευταία θέση. Στη συνέχεια κατάφερε να κερδίσει 14 θέσεις.  

Η κακή εκκίνηση έφερε τον Έλληνα οδηγό τελευταίο. Το αυτοκίνητο ασφαλείας ανέκοψε το ρυθμό αναρρίχησής του. Ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε με εντυπωσιακά προσπεράσματα να κερδίσει συνολικά 14 θέσεις.

Τρείς στροφές πριν την καρό σημαία έκανε ένα  διπλό προσπέρασμα και τερμάτισε με χτυπημένη τη μπροστινή αεροτομή ,7ος στους νέους και  22ος  στη συνολική κατάταξη .

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων επί Γαλλικού εδάφους, ο Τζώρτζης δήλωσε: 
«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις επιδόσεις μου. Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό καθώς δεν αντικατοπτρίζει το ρυθμό που είχα στους τρεις αγώνες. Ωστόσο, έδωσα πολλές ωραίες μάχες, βγήκα νικητής στις περισσότερες από αυτές και επιδεικνύοντας ένα σταθερό, γρήγορο ρυθμό, καλύτερο από εκείνο των προπορευόμενων μονοθεσίων, έκανα σαφή βήματα προς τα εμπρός».

Ο 16χρονος οδηγός δεν θα συμμετέχει στον γύρο του Misano (4-6 Ιουνίου) γιατί είναι μαθητής στη 2α Λυκείου και θα πρέπει να δώσει διαγωνίσματα. Ο επόμενος αγώνας που θα συμμετέχει θα είναι ο 3ος γύρος της Ιταλικής Formula 4, στις 25-27 Ιουνίου, στην πίστα της Vallelunga.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης