Πριν από 42 χρόνια και συγκεκριμένα το 1970, μια ομάδα φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού ίδρυσε στην Πάτρα ένα αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών» (Α.Ο.Π.). Έκτοτε ο Α.Ο.Π. διοργάνωσε πληθώρα αγωνιστικών εκδηλώσεων, με μεγάλη απήχηση σε θεατές αλλά και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη λέσχη, έχει διεξαχθεί 36 φορές η ανάβαση Πιτίτσας-Πλατάνι, που πάντοτε προσμετρούσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων και για φέτος είναι προγραμματισμένη για τις 19-20 Μαΐου. Πέντε φορές έχουμε παρακολουθήσει την ανάβαση Ομπλού στην περιοχή του Δήμου Μεσσάτιδος, ενώ 33 φορές τον αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος «Αχαιός» στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας με διάφορες παραλλαγές. Από εκεί και πέρα, έχουν διοργανωθεί αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, πληθώρα αγώνων καρτ καθώς και πολλές επιδείξεις δεξιοτεχνιών και ράλι σπριντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό video με εικόνες από τους πρώτους αγώνες αλλά και πρόσφατες αγωνιστικές εκδηλώσεις. Τέλος να σημειώσουμε ότι η έδρα του ομίλου βρίσκεται στη διεύθυνση Προύσσης 73 και Ελλησπόντου, στην Πάτρα. Όσοι θέλετε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Α.Ο.Π. πατήστε εδώ.

Δείτε το video για τον Α.Ο.Π.


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης