Μετά την απουσία των Marussia και Caterham από τους τελευταίους αγώνες της σεζόν, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τρεις ακόμα ομάδες απειλούν ό,τι θα απέχουν από το grid, προκαλώντας τριγμούς στα θεμέλια του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Force India, Sauber και Lotus, απείλησαν με αποχή από τα δύο τελευταία Grand Prix αν δεν λυθεί το θέμα με τα συμβόλαια, με τον ισχυρό άνδρα της F1, να βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Ο Bernie Ecclestone παραδέχθηκε ό,τι το άθλημα περνά σοβαρή κρίση και πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να σκίσουμε όλα τα συμβόλαια και να ξεκινήσουμε από την αρχή. Να βρούμε τον τρόπο για να λύσουμε το πρόβλημα. Γνωρίζω τι συμβαίνει αλλά όχι πώς να το φτιάξω. Κανείς μας δεν είναι προετοιμασμένος. Οι κανονισμοί μας έχουν δέσει τα χέρια. Το πρόβλημα με τους κανονισμούς και τα συμβόλαια είναι πως δεν σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα», τόνισε αρχικά ο 84χρονος Βρετανός.

Οι ομάδες ζητούν να μοιραστούν ισάξια τα χρήματα και όχι να λαμβάνουν τα περισσότερα οι τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες, αφήνοντας στους υπόλοιπους «ψίχουλα». Αν συνεχιστεί αυτό, οι μισοί δεν θα μπορούν να αγωνιστούν την επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανησυχώ πραγματικά για το τι θα συμβεί του χρόνου. Τα χρήματα δεν μοιράζονται σωστά και μάλλον το λάθος είναι δικό μου. Αρχικά οι συμφωνίες που υπογράφουμε φαίνονται σωστές, αλλά αποδεικνύεται πως είναι λάθος. Νομίζω πως θα πάμε στο διοικητικό συμβούλιο, προσπερνώντας τους επικεφαλής των ομάδων», δήλωσε ο Ecclestone και πλέον το «μπαλάκι» πέφτει στις Ferrari, Red Bull, Mercedes και McLaren.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης