O Nico Rosberg ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην πίστα του Interlagos, σπάζοντας το σερί των 5 συνεχόμενων νικών του Hamilton και είναι έτοιμος για τη μεγάλη μάχη στο Άμπου Ντάμπι στις 23 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο οδηγοί της Mercedes ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο GP της Βραζιλίας, κάνοντας το 1-2 για μια ακόμα φορά τη φετινή σεζόν. Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς αναμένεται να δούμε μια συναρπαστική μονομαχία, καθώς η διαφορά μειώθηκε τους 17 βαθμούς. Σημειώνουμε ότι ο νικητής στο Άμπου Ντάμπι παίρνει 50 πόντους και ο δεύτερος 36, κάτι που σημαίνει ότι στον Hamilton αρκεί μια δεύτερη θέση για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

H Mercedes συνεχίζει να γράφει ιστορία, σπάζοντας ακόμα ένα ρεκόρ με το 11ο 1-2 τη φετινή σεζόν. Το προηγούμενο κρατούσε από το 1998 η McLaren, με τους Ayrton Senna και Alain Prost.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Felipe Massa με Williams, ενώ τέταρτος ήταν ο Jenson Button. Τους ακολούθησαν οι Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Kevin Magnussen και Valtteri Bottas.

Η βαθμολογία των οδηγών

L. Hamilton 334
N. Rosberg 317
D. Ricciardo 214
S. Vettel  159
F. Alonso 157
V. Bottas  156
J. Button 106
F. Massa  98
N. Hulkenberg 80
K. Magnussen 55

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης