Την αποκαλούν «La Pista Magica». Είναι μια από τις γρηγορότερες πίστες του κόσμου και βρίσκεται ανελλιπώς στο καλεντάρι της F1, έχοντας φιλοξενήσει συνολικά 63 Grand Prix.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Monza χτυπάει αυτό το Σαββατοκύριακο (6-7 Σεπτεμβρίου) η «καρδιά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για τον 13ο αγώνα της σεζόν. Η πίστα βρίσκεται λίγο έξω από το Μιλάνο και σε κάθε GP συγκεντρώνονται χιλιάδες tifosi για να αποθεώσουν τους οδηγούς της αγαπημένης τους ομάδας.

Σε αυτό το circuit όλες οι αισθήσεις των οδηγών πρέπει να είναι στα «κόκκινα». Με τη μέση ωριαία ταχύτητα ενός μονοθεσίου να είναι 250 χλμ./ώρα ανά γύρο και την τελική ταχύτητα στην ευθεία να αγγίζει τα 360 χλμ./ώρα., δεν επιτρέπεται κανένα λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Monza είναι μοναδική για οδηγούς, ομάδες και οπαδούς. Είναι ο «ναός της ταχύτητας», το άντρο των μεγάλων πιλότων, αυτών που ξεχωρίζουν από τους απλά καλούς. Εδώ, κινητήρες, φρένα και ελαστικά καταπονούνται στο μέγιστο βαθμό, με τη πολύ χαμηλή κάθετη δύναμη και την ισχύ των μονοθεσιών να παίζει το σημαντικότερο ρόλο.

Οι tifosi εύχονται να κερδίσει κάποιος από τους δύο οδηγούς της Ferrari, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι Mercedes. Όσο για τα ελαστικά, η Pirelli έχει επιλέξει τη μέση και μαλακή γόμα.

Τεχνικά στοιχεία

Μήκος πίστας: 5.793 μέτρα
Αριθμός γύρων: 53
Απόσταση αγώνα: 306,720 χιλιόμετρα
Ρεκόρ γύρου: 1:21.046 (Rubens Barrichello, 2004)
Πρώτο GP: 1950
Αριθμός στροφών: 11 (4 αριστερές, 7 δεξιές)

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Σάββατο 6/9
Ελεύθερες δοκιμές: 12:00 – 13:00GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 15:00GR (OTE TV)

Κυριακή 7/9
Αγώνας: 15:00GR (Alpha, OTE TV)
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης