Η θρυλική πίστα του Hochenheim υποδέχεται για 34η φορά στην ιστορία της αγώνα της F1, με τους Γερμανούς να ελπίζουν σε νίκη του τοπικού ήρωα Nico Rosberg, ώστε να συνεχίσουν τους εορτασμούς μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτάθλημα της F1 φθάνει στα μισά με το 10ο GP της σεζόν να φιλοξενείται επί γερμανικού εδάφους. Το circuit είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς στο πρώτο κομμάτι είναι πολύ γρήγορο και στο δεύτερο αρκετά αργό, με κλειστές στροφές. Τα μονοθέσια πρέπει να είναι τέλεια στημένα και οι οδηγοί να προσέξουν τα ελαστικά, αφού σε ορισμένα σημεία τα φρεναρίσματα είναι βίαια.

Η Pirelli έχει επιλέξει τη πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα. Φαβορί και σε αυτό τον αγώνα είναι οι δύο οδηγοί της Mercedes, με τον Nico Rosberg να έχει ακόμα έναν λόγο για να κερδίσει, καθώς γεννήθηκε πολύ κοντά σε αυτή την πίστα και αποτελεί τον τοπικό ήρωα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γερμανοί θα ήθελαν έστω να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού ο Vettel και όχι ο Hamilton ή κάποιος άλλος. Το 2012 ο Alonso είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου και για να τους πικάρει σχετικά με την οικονομική λιτότητα που επιβάλλει η Μέρκελ στην Ευρώπη είχε πει την εκπληκτική ατάκα «κέρδισε ένα ιταλικό μονοθέσιο, σχεδιασμένο από Έλληνα που το οδηγεί Ισπανός».

Τεχνικά στοιχεία

Μήκος πίστας: 4.574 μέτρα
Αριθμός γύρων: 67
Απόσταση αγώνα: 306.458 χιλιόμετρα
Ρεκόρ πίστας: 1:13.780 (Kimi Raikkonen, 2004)
Πρώτο GP: 1970
Αριθμός στροφών: 17 ( 6 αριστερές και 11 δεξιές)
Αλλαγές σχέσεων: 58 ανά γύρο

Το πρόγραμμα

Σάββατο 19/7
Ελεύθερες δοκιμές: 12:00-13:00 GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 15:00 GR (OTE TV)

Κυριακή 20/7
Αγώνας: 15:00 GR (Alpha, OTE TV)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης