Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα με συνεχείς διακυμάνσεις, ο Fernando Alonso, κόντρα σε κάθε προγνωστικό, κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με ακόμα δύο πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές να τον ακολουθούν.

O Ισπανός οδηγός της Ferrari είναι ο πρώτος έπειτα από οκτώ αγώνες που σπάει το σερί των διαφορετικών νικητών, παίρνοντας παράλληλα σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η πιο σημαντική νίκη της καριέρας του, με τον ίδιο να δηλώνει: «Το συναίσθημα που ζω είναι ξεχωριστό, ιδιαίτερο. Οι κερκίδες ήταν γεμάτες από χρώμα και ισπανικές σημαίες και νιώθω πολύ υπερήφανος που είμαι Ισπανός αυτήν τη στιγμή. Αυτή είναι πιθανότατα η καλύτερη νίκη στην καριέρα μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, ο δεύτερος του αγώνα στη Βαλένθια, Kimi Raikkonen, ήταν ανέκφραστος και ψυχρός, καθώς, όπως ομολόγησε, περίμενε κάτι περισσότερο από τη δεύτερη θέση, με τον Michael Schumacher να ανεβαίνει στο πόντιουμ έπειτα από επτά χρόνια και για 155η φορά στην καριέρα του! Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes έδωσε και την πιο χαρακτηριστική σκηνή του αγώνα, αφού ύστερα από όσα είχαν γίνει στη διάρκεια του GP δεν ήξερε καν σε ποια θέση τερμάτισε και ρωτούσε τους μηχανικούς μέσω της ενδοσυνεννόησης.

Χάρη στις εγκαταλείψεις των Vettel και Hamilton, ο Alonso πήρε μια σημαντική διαφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, προηγούμενος με 11 βαθμούς, έναντι 91 του εξαιρετικού Webber, που εκκίνησε 19ος και κατάφερε να τερματίσεις τέταρτος, 88 του Hamilton και 85 του Vettel.


Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του συναρπαστικού αγώνα στη Βαλένθια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επόμενο GP είναι στην πίστα του Silverstone στην Αγγλία, στις 6-8 Ιουλίου.


H βαθμολογία των οδηγών:

1.Alonso 111
2.Webber 91
3.Hamilton 88
4.Vettel 85
5.Rosberg 75
6.Raikkonen 73
7.Grosjean 53
8.Button 49
9.Perez 39
10.Maldonado 30

H βαθμολογία των κατασκευαστών

1.Red Bull 176
2.McLaren 137
3.Lotus-Renault 126
4.Ferrari 122
5.Mercedes 92
6.Sauber Ferrari 60
7.Williams Renault 45
8.Force India Mercedes 44

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης