Έπειτα από 11 χρόνια η ιστορική πίστα του Spielberg που βρίσκεται στους πρόποδες των Αυστριακών Άλπεων, επιστρέφει στο καλεντάρι της F1, έχοντας νέο όνομα και ανακαινιστεί πλήρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το circuit ονομάζεται πλέον Red Bull Ring και ανήκει στον ισχυρό άνδρα των πρωταθλητών της F1 και ιδιοκτήτη της εταιρείας ενεργειακών ποτών, Dietrich Mateschitz. Οι Αυστριακοί φιλοξενούν και πάλι Grand Prix, μετά το 2003 και τη πολυσυζητημένη νίκη του Michael Schumacher.

H πίστα είναι καινούργια για όλους τους οδηγούς. Πρόκειται για μια πανέμορφη αγωνιστική διαδρομή σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Έχει μήκος 4,326 χιλιόμετρα, είναι από τις μικρότερες του πρωταθλήματος και περιλαμβάνει μόλις εννιά στροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις τέσσερις ευθείες η μέση ταχύτητα των μονοθεσίων είναι χαμηλή και το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η στροφή 2, με τους οδηγούς να πέφτουν απότομα στα φρένα, χωρίς να έχουν ορατότητα στην κορυφή της στροφής. Στο circuit απαιτείται υψηλή αεροδυναμική απόδοση, με την Pirelli να έχει δώσει στις ομάδες τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα.

Ο καιρός στο Red Bull Ring δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχής και αλλαγής στρατηγικής από τις ομάδες. Οι δύο οδηγοί της Mercedes θεωρούνται και πάλι τα μεγάλα φαβορί, με τους Vettel και Ricciardo να θέλουν το καλύτερο αποτέλεσμα για ευνόητους λόγους.

Τεχνικά στοιχεία

Μήκος πίστας: 4,326 χιλιόμετρα
Αριθμός γύρων: 71
Απόσταση αγώνα: 307,020 χιλιόμετρα
Στροφές: 9 (6 δεξιές, 3 αριστερές)
Αλλαγές ανά γύρο: 52
Ρεκόρ γύρου: 1:08.337 (Michael Schumacher, 2003)

Το πρόγραμμα του αγώνα

Σάββατο 21/6
Ελεύθερες δοκιμές: 12:00 – 13:00GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 15:00GR (OTE TV)

Κυριακή 22/6
Αγώνας: 15:00GR (Alpha, OTE TV)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης