Δεν πάει καιρός που η αυστριακή φίρμα ανακοίνωσε την εξαγορά της GasGas και η απόφαση να ριχτεί η ισπανική εταιρεία με τα μούτρα -κυριολεκτικά- στους αγώνες αποτελεί ξεκάθαρα στρατηγική κίνηση.

Ας ξεκινήσουμε με την εξαγορά, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ  και ας συνεχίσουμε με το αντικείμενο του παρόντος άρθρου, που σχετίζεται με την είσοδο της GasGas στα παγκόσμια “χωμάτινα” πρωταθλήματα! Αρχής γενομένης από το 2020, η αυστριακή πλέον εταιρεία θα συμμετάσχει με εργοστασιακές ομάδες -που θα στηρίζονται από την ομάδα Standing Construct- στα Π.Π. Motocross, Enduro και Rally!   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχική σύσταση των ομάδων έχει ήδη γίνει και ως Standing Construct GasGas Factory Racing θα δούμε τους Glenn Coldenhoff και Ivo Monticelli στο MXGP, τον πολυνίκη Πολωνό Taddy Blazusiak σε Enduro και Extreme Enduro, αλλά η μεγάλη έκπληξη αφορά στον οδηγό, ή μάλλον στην οδηγό, που θα συμμετέχει στα διεθνή Rally (ανάμεσά τους και το Dakar). Και αυτή δεν είναι άλλη από τη φοβερή και τρομερή Laia Sanz, την ισπανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Trial που κυριαρχεί (και όχι μόνο ανάμεσα στις γυναίκες) τα τελευταία χρόνια στους πολυήμερους αγώνες Rally και για την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 34χρονη Laia έχει ήδη παραλάβει τη μοτοσυκλέτα της και έχει ξεκινήσει τις προπονήσεις ενόψει της συμμετοχής της στο ερχόμενο 42ο Rally Dakar, το οποίο πλέον μετακομίζει από τη Ν. Αμερική στη Σαουδική Αραβία. Και όπως η ίδια δήλωσε “όταν έγινε η ανακοίνωση για το μέλλον της GasGas τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα και εγώ έπρεπε να ξεκινήσω την προετοιμασία μου για το Dakar άμεσα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, η μοτοσυκλέτα είναι υπέροχη και βρισκόμαστε σε πλήρη προετοιμασία για τον αγώνα τον Ιανουάριο. Το άλλο ενδιαφέρον με την GasGas είναι οι ευκαιρίες που μπορεί να μου παρουσιάσει για το μέλλον, η σελίδα για μένα γύρισε και στόχος μου είναι να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά, ενώ παράλληλα να φέρνω το πάθος και την τεχνογνωσία μου στην εταιρεία καθώς ξεκινάμε σε ένα νέο ταξίδι μαζί”.


 
Ο αυστριακός κατασκευαστής έχει τώρα τρία γερά ονόματα στον παγκόσμιο στίβο (KTM, Husqvarna, GasGas) και στόχος του είναι να κυριαρχήσει τόσο στους αγώνες όσο και στην αγορά. Περισσότερα brands σημαίνει περισσότεροι αγοραστές και η ισχύς εν τη ενώσει σε όλο της το μεγαλείο..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης