Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά για το ισπανικό γκραν πρι της Formula 1, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή (16/8) στην πίστα της Βαρκελώνης.

Ο Βρετανός εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes σημείωσε τον ταχύτερο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά με 1:15.584 και εξασφάλισε την πρώτη θέση της εκκίνησης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό «ομόσταυλό» του, Βάλτερι Μπότας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάμιλτον έφτασε τις πέντε pole position στο ισπανικό γκραν πρι και συνολικά τις 92 στη σπουδαία καριέρα του, ενώ η Mercedes πανηγύρισε την έκτη pole position της στα ισάριθμα πρώτα γκραν πρι του 2020.

Τρίτος πίσω από τα «μαύρα βέλη» κατετάγη ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ενώ πλάι στον Ολλανδό στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκεται ο Σέρχιο Πέρες με Racing Point, ο οποίος ανάρρωσε από τον κορονοϊό και επέστρεψε ύστερα από απουσία δύο αγώνων.

Στα αξιοσημείωτα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το ισπανικό γκραν πρι είναι ότι ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari περιορίστηκε στην ένατη θέση, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη δεύτερη Ferrari έμεινε εκτός του Q3, καθώς ήταν δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Λάντο Νόρις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών για το ισπανικό γκραν πρι έχει ως εξής:

1. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) 1:15.584

2. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Mercedes) + 0.059

3. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) + 0.708

4. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Racing Point) + 0.898

5. Λανς Στρολ (Καναδάς/Racing Point) + 1.005

6. Αλεξάντερ Άλμπον (Ταϊλάνδη/Red Bull) + 1.445

7. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (ΜcLaren/Ισπανία) + 1.460

8. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/ΜcLaren) + 1.500

9. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) + 1.503

10. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/AlphaTauri) + 1.552

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης