Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Το πρώτο ράλι σπριντ Ριτσώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και είχε ως νικητές τους Παντελή Βασιλειάδη και Αγγελική Βαρουξή με Citroen AX Gti. Ωστόσο, στον συγκεκριμένο αγώνα, στον οποίο έλαβαν μέρος 40 πληρώματα σημειώθηκαν διάφορα ευτράπελα, όπως για παράδειγμα η άδικη ποινή (όπως καταγγέλλει ο οδηγός) που δέχθηκε ο Κώστας Πατσουρέας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη θέση και να αλλάξει η τελική κατάταξη.

Όλα συνέβησαν όταν οι αγωνοδίκες τού έριξαν ποινή 20 δευτερολέπτων (που ήταν σύννομη με τον κανονισμό), επειδή καθυστέρησε να προσέλθει στο ΣΕΧ 1 (Σταθμός Ελέγχου Χρόνου), όπου, αντί να πάει στο σημείο αυτό στις 10:07, πήγε στις 10:09. Όπως ο ίδιος καταγγέλλει στη zougla.gr. αυτή η κίνηση δεν έγινε από ολιγωρία αλλά επειδή την ώρα που περίμενε για να πάει στο ΣΕΧ1 τον πλησίασε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Λώρης Μελετόπουλος και του είπε πως ο αγώνας θα έχει καθυστέρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η «εντολή» ήταν παραπλανητική, γεγονός το οποίο διαπίστωσε ο γνωστός οδηγός λίγο πριν ξεκινήσει. Τελικά, ο Πατσουρέας έχασε την πρώτη θέση και μολονότι ανέφερε το περιστατικό στους αγωνοδίκες και ζήτησε να παρέμβει και ο ίδιος ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, αυτός έκανε πως δεν ήξερε τίποτα… Στην πραγματικότητα όμως τον παραπλάνησε, χωρίς να έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα, αφού από τη στιγμή που ξεκινά ο αγώνας ο μόνος αρμόδιος είναι ο αλυτάρχης.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοια περιστατικά προβληματίζουν τον χώρο των αγώνων, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν, ακόμα και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όσους έχουν απομείνει. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα των υπερεξουσιών που παραχωρούν οι διοικούντες του σπορ στους ημετέρους και καλό θα είναι να αλλάξουν νοοτροπία και τακτική. Εκτός κι εάν τους αρέσει να «απολαμβάνουν» το άθλημα που αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα παραπαίει…


Ακούστε την καταγγελία του Κώστα Πατσουρέα στη zougla.gr για το ράλι σπριντ της Ριτσώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης