Η επιστολή που θα διαβάσετε παρακάτω στάλθηκε από τον κ. Γιώργο Αναμουρλίδη εκ μέρους του Δ.Σ του αθλητικού σωματείου Ο.Δ.Μ.Α. Αθηνών και είναι αυτή που θέτει ερωτήματα που “καίνε” προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. 

Η εν λόγω επιστολή διαβάστηκε στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, που έγινε στην Καρδίτσα στις 14/12/2019, αλλά λόγω ότι παρήλθε ο χρόνος για να γραφτεί στα πρακτικά, ο κ. Αναμουρλίδης την έστειλε στο Δ.Σ. της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε) για να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Από τότε, αν και έχουν περάσει σχεδόν 45 μέρες, απάντηση δεν έχει λάβει. Δυστυχώς, τα παράπονα που υπάρχουν όσον αφορά στην καταλληλότητα της Αθλητικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας αυξάνονται καθημερινά, με πρόσφατο παράδειγμα την εκδήλωση που διοργάνωσε για την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες του Π.Π.Τ. (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας). Εκεί παραβρέθηκε ο συνάδερφος δημοσιογράφος Δημήτρης Διατσίδης και εδώ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό του άρθρο, μέσα από το οποίο μάθαμε -εκτός των άλλων- πως ήταν απών ο πρόεδρος της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. Στέλιος Κορέλης, ο οποίος μάλιστα δεν πήγε μέσα στο 2019 ούτε μια φορά σε αγώνα του θεσμού! Τραγικό, αν μη τι άλλο..  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιεχόμενο της επιστολής 

Είμαι ο Γιώργος Αναμουρλίδης, πρόεδρος και εκπρόσωπος του Ο.Δ.Μ.Α (Όμιλος Δίκυκλου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού). Ευτυχώς, έστω μια φορά το χρόνο, ακόμη και στο τέλος της χρονιάς παραμονές των εορτών, γίνεται η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας για να μαζευόμαστε και να συζητάμε γενικά αλλά και ειδικά θέματα που απασχολούν τα σωματεία και τους Αθλητές που εκπροσωπούμε. Ξεκινάω και τονίζω μερικά σημεία που αναγράφονται στο καταστατικό της Αθλητικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. 

Άρθρο 2ο – Σκοπός της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε. είναι η μεταξύ των σωματείων οργάνωση, διάδοση και ανάπτυξη των αθλημάτων της μοτοσυκλέτας, με τις αρχές και αξίες του φίλαθλου πνεύματος σε όλη τη χώρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρθρο 3ο – Τα μέσα για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού είναι:  

1. Η οργάνωση και τέλεση ετησίως κάθε είδους τοπικών, πανελληνίων ή άλλων αγώνων και πρωταθλημάτων (αγώνες ταχύτητας, dragster, motocross, enduro, trial, supermotard κ.α.) μεταξύ όλων των αθλητών – αθλητριών που ανήκουν στη δύναμη των σωματείων μελών της. 

2. Η συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών των σωματείων μελών της σε παγκόσμια πρωταθλήματα ή άλλους διεθνείς αγώνες. Η ηθική και εφόσον είναι δυνατόν η υλική ενίσχυση των σωματείων μελών της, για την προαγωγή του επιδιωκόμενου σκοπού. 

3. Η επιδίωξη της δημιουργίας σε όλη τη χώρα αγωνιστικών χώρων όλων των αθλημάτων μοτοσυκλέτας, για κοινή χρήση τους από τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας. 

4. Η έκδοση επίσημου περιοδικού δελτίου και κάθε άλλου μέσου επικοινωνίας, δημοσιότητας και προβολής που θα βοηθήσει στην επιτυχία του σκοπού και των στόχων της Ομοσπονδίας. 

5. Η οργάνωση και διεξαγωγή διαλέξεων και η δημοσίευσή τους, με στόχο τη διάδοση του αθλήματος και την ανάπτυξη του φίλαθλου αγωνιστικού πνεύματος. 

6. Η δημιουργία φιλικών σχέσεων και συνεργασίας με τις άλλες ομοειδείς ξένες Ομοσπονδίες. 

7. Η έκδοση κανονισμών και οδηγιών, συναφών με τα αγωνίσματα που διοργανώνονται από την Αθλητική ΜΟΤ.Ο.Ε. 

8. Η εγγραφή της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε. στις οικείες διεθνείς ενώσεις – Ομοσπονδίες και η διοργάνωση σε συνεργασία με αυτές διεθνών, παγκοσμίων ή άλλων αγώνων. 

9. Η δημιουργία και οργάνωση σχολών ή σεμιναρίων προπονητών και κριτών του αθλήματος. 

10. Η εποπτεία και ο έλεγχος όλων των αγώνων μοτοσυκλέτας που οργανώνονται στην Ελλάδα, για την ακριβή τήρηση των κανονισμών. 

11. Η λειτουργία και κατάρτιση των εθνικών ομάδων μοτοσυκλέτας. 

12. Η ανακήρυξη των πρωταθλητών των αγώνων μοτοσυκλέτας. 

Ο Όμιλός μας δεν κολλάει στο όνομα, αν λέγεται Α.ΜΟΤ.Ο.Ε ή αλλιώς, όμως κολλάει στα στελέχη που εκπροσωπούν και αντιπροσωπεύουν αυτό το όνομα. Ανθρώπους που εμείς ψηφίσαμε για την αναβάθμιση της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας που τόσο πολύ αγαπάμε και γι’αυτό μαζευόμαστε όποτε μας καλείτε. Εμείς, ένας απλός Αθλητικός Όμιλος Μοτοσυκλέτας, προσπαθούμε από την πλευρά μας για την αναβάθμιση των Αθλητών που εκπροσωπούμε, καθώς και για φυτώριο νέων οδηγών με σχολεία, εκπαιδεύσεις, σεμινάρια καθώς και επιβραβεύσεις αυτών.  

Πάμε λοιπόν… 

1. Από το 2012 μέχρι και σήμερα θα ήθελα εσείς του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να μας πείτε, δηλαδή να μας κάνετε έναν απολογισμό των πεπραγμένων και πόσο η Ομοσπονδία βάσει των ανωτέρω άρθρων του καταστατικού που σας διάβασα βοήθησε τη μοτοσυκλέτα γενικότερα. Ακόμη, να μας πείτε πόσα Αθλητικά δελτία είχε το 2012 -2013 και πόσα το 2019, γιατί γνωρίζω πολύ καλά πόσες λισάνς μοτοσυκλέτας έβγαιναν μέχρι και το 2011. 

2. Κάθε χρόνο εισπράττετε χρήματα από τις ανανεώσεις σωματείων και Αθλητών και κάθε χρόνο ο απολογισμός που μας κάνετε είναι κατά τη γνώμη μου αλλά και των περισσοτέρων μελών ελλιπής. Ακούμε γενικά έσοδα και έξοδα αλλά ποτέ δεν ακούσαμε πραγματική ανάλυση εξόδων. Απλό παράδειγμα. Αποστολή που πήγε για κάποια εκπροσώπηση αποτελείτο από Χ άτομα και πλήρωσε για εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο, φαγητό κλπ τόσα χρήματα για τόσες μέρες. Το ίδιο θέλουμε για την ασφάλεια του κάθε αγώνα. Δηλαδή όσες συμμετοχές είναι δηλωμένες πληρώνουμε για την κάθε μία Χ χρήματα ή υπάρχει κάποιο εφάπαξ ποσό; Με τα σεμινάρια στελεχών πληρώνει ο κάθε ενδιαφερόμενος 60 ευρώ και είχατε υποσχεθεί μπλουζάκια, καπελάκια, κάρτες αλλά δεν πήραμε ποτέ τίποτα, το δε παράβολο ανανέωσης είναι 30 ευρώ και μάλιστα ξεχωριστά για το κάθε άθλημα. Για όλα αυτά, φημολογείται ότι η Ομοσπονδία είναι μόνο εισπρακτική. Φυσικά όλα αυτά τα σχετικά με τα έσοδα – έξοδα τα θέλουμε όχι περιγραφικά αλλά γραπτά και με αποδείξεις. 

3. Επαναλαμβάνω ότι δεν κολλάω σε ονόματα αλλά σε καταστάσεις. Ερωτώ λοιπόν, που είναι οι αγωνιστικοί χώροι της Ομοσπονδίας στις δυο μεγάλες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Πριν 2 χρόνια που το ανέφερα στον πρόεδρο μου είπε πως την επόμενη χρονιά θα τρίβεις τα μάτια σου με αυτά που θα δεις ότι θα κάνουμε. Ακόμη όμως δυστυχώς δεν είδα τίποτα γιατί δεν έγινε τίποτα, γιατί απλά κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους εδώ και τόσα χρόνια καρεκλοκένταυρους της Ομοσπονδίας. Ο κατεξοχήν χωμάτινος Όμιλός μας προκειμένου να βοηθήσει να γίνει το Πρωτάθλημα Ταχύτητας με δυστυχώς 39 συμμετοχές, συνεργάσθηκε με τον Αθλητικό Όμιλο Φ.Ι.Α.Μ. και έγινε ο 4ος αγώνας με μεγάλη επιτυχία. Όμως και το Motocross που ήταν πολύ δυνατό σε συμμετοχές, σε κάποιους αγώνες μάλιστα ξεπερνούσε και τις 120, φέτος με το ζόρι σε έναν αγώνα πλησίασε τις 90. Για το Enduro και τα Scrambler ας μη μιλήσω καλύτερα. Τα παράβολα ανέβηκαν με τη δικαιολογία ότι η ασφαλιστική λόγω κάποιων σοβαρών ατυχημάτων ζητάει περισσότερα. Αυτά είναι για κάθε οδηγό σε κάθε αγώνα; Ή συνολικά; Όπως ο Όμιλός μας αλλά και όλοι οι σοβαροί Όμιλοι είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους προς την Ομοσπονδία, έτσι και αυτή οφείλει να είναι τυπική απέναντι σε αυτούς που τη στηρίζουν. Μπορεί να είμαι χαμηλών τόνων όπως με έχουν χαρακτηρίσει και τους ευχαριστώ γι’αυτό, όμως όπου χρειάζεται προκειμένου να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μας θα υψώσω και φωνή. 

4. Σε δύο αγώνες που γνωρίζω καλά δημιουργήθηκαν σοβαρές, άσχημες καταστάσεις. Όμως δεν υπάρχει ενημέρωση εάν πήγαν στην πειθαρχική επιτροπή. Η πρώτη ήταν στην Κέρκυρα με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Μπαξεβάνη, ο οποίος ακόμη και αν παραβλέψουμε την άσχημη και επιθετική συμπεριφορά του στον Αλυτάρχη και στα μέλη της οργάνωσης, εξέθεσε ολόκληρη την Ομοσπονδία με τις ψεύτικες δηλώσεις που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να σας ενημερώσει. Ή μήπως του δώσατε άδεια? Η δεύτερη έγινε μπροστά μου στα Μέγαρα, στον 4ο αγώνα ταχύτητας. Ο πατέρας Περιστεράς μπροστά σε όλο τον κόσμο, με πολύ άσχημο τρόπο, φωνές, βρισιές, είχε και επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο γιατρό του αγώνα, παραλίγο και να χειροδικήσει, γιατί ο γιατρός έκανε σωστά και υπεύθυνα τη δουλειά του. Πήγαν στο πειθαρχικό ή του χρόνου σε παρόμοιες καταστάσεις θα πέφτει και ξύλο; 

5. Πείτε μας ακόμη αν πιστεύετε ότι γενικά ο κόσμος γνωρίζει πότε και που γίνονται αγώνες μοτοσυκλέτας. Από δικό μου παράδειγμα, φίλη φωτογράφος σε άσχετη κουβέντα με ρώτησε αν γίνονται ακόμη αγώνες μοτοσυκλέτας και αν ναι από που μπορεί να το μάθει. Ντράπηκα πραγματικά γιατί ακόμα και εγώ αν δεν έχω αντιγράψει τις ημερομηνίες και τους τόπους διεξαγωγής δεν μου είναι εύκολο να τους βρω, άσε με τις απονομές που έχουν γενικά καταντήσει κρυφό σχολειό. 

Κυρίες και κύριοι του Δ.Σ. με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αλλά και με δέσμευση, θέλω από εσάς τις απαντήσεις σας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης