Η Ferrari ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του Fernando Alonso από το Maranello και την συμφωνία της με τον Sebastian Vettel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σίριαλ έλαβε τέλος λοιπόν και από του χρόνου, οδηγοί της ιταλικής ομάδας θα είναι οι Vettel και Raikkonen. Η Ferrari με ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της, ευχαρίστησε τον Alonso για τα πέντε χρόνια συνεργασία τους, ανακοινώνοντας παράλληλα την έλευση του Γερμανού οδηγού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών.

Ο Alonso πέτυχε με τη Ferrari 11 νίκες, ανέβηκε 44 φορές στο podium και πήρε 1.186 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής, κάτι το οποίο ήθελε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα δώσει την τελευταία του παράσταση με τα χρώματα της Scuderia και πιθανότατα θα επισημοποιηθεί η συνεργασία του με την McLaren-honda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Vettel ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η συμφωνία, δηλώνοντας ότι το να αγωνιστεί με τη Ferrari, είναι όνειρο ζωής. «Όταν ήμουν παιδί έβλεπα τον Michael Schumacher στο κόκκινο μονοθέσιο και τον έκανα είδωλο. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να οδηγήσω μια Ferrari. Το όνειρο μιας ζωής έγινε πραγματικότητα. Αυτή η ομάδα έχει μια απίστευτη παράδοση και θέλω να τη βοηθήσω να επιστρέψει στην κορυφή. Θα δώσω την καρδιά μου και την ψυχή μου για να συμβεί αυτό».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης