Ακόμη ένα Dakar βάφτηκε πορτοκαλί και το αυστριακό εργοστάσιο πανηγυρίζει την 18η συνεχόμενη επικράτησή του στην «καταιγίδα της ερήμου».

Με τον ιαπωνικό ανταγωνισμό από Honda και Yamaha να αποδεικνύεται ανύπαρκτος λόγω σπασμένων κινητήρων, οι αναβάτες της KTM είχαν κύριο αντίπαλο τον εαυτό τους. Νικητής ο Αυστραλός Toby Price, ο οποίος παρά τον -από την αρχή- τραυματισμένο του καρπό υπήρξε ασταμάτητος. Στο 2ο σκαλί ανέβηκε ο περσινός νικητής Matthias Walkner, με την τριάδα της κορυφής να συμπληρώνεται πάντα σε τόνους πορτοκαλί με τον Sam Sunderland.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι και η συνέχεια της γενικής κατάταξης ήταν… πλαγίως KTM, καθώς οι επόμενες δύο μοτοσυκλέτες ήταν οι θυγατρικές Husqvarna των Pablo Quintanilla και Andrew Short. Η πρώτη Yamaha ήταν στην 6η θέση, εκείνη του Xavier de Soultrait, ενώ ακολούθησε η πρώτη Honda διά χειρός Jose Ignacio Cornejo Florimo. Ειδική μνεία αξίζει η Laia Sanz, που επίσης με KTM τερμάτισε στην 11η θέση της Γενικής και 1η στην κατηγορία των γυναικών. Να πούμε εδώ και για το… στοίχημα μεταξύ της κυρίας Sanz και του μεγάλου θριαμβευτή Price. Αν η πρώτη τερμάτιζε εντός 15άδας και ο δεύτερος εντός 5άδας, τότε η Sanz θα κούρευε τον Price και εκείνος θα κέρδιζε ένα φιλί. Προφανώς, τα στοιχήματα κερδήθηκαν αμφότερα.

Ακόμη ένα Dakar έλαβε τέλος και πλέον ανήκει στην ιστορία, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Μακάρι του χρόνου ο ανταγωνισμός να έχει λύσει τα προβλήματα με τους κινητήρες του, να δούμε ακόμα μεγαλύτερο θέαμα και να βιώσουμε πιο έντονες συγκινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης