Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Τα Pit Stop και οι γόμες επιλογής έκριναν τον νικητή του αγώνα. Ο Βρετανός κέρδισε το φετινό Grand Prix στην Βαρκελώνη, που ήταν το πέμπτο συνεχόμενο. Ήταν η 98η νίκη της καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον νικητή τον έβγαλε η στρατηγική των επιτελείων. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο σημερινός αγώνας δεν είχε καμιά αγωνία στην πίστα. Τόσο ο Max Verstappen όσο και ο Lewis Hamilton κινήθηκαν οριακά. Όπως άλλωστε οδηγούν κάθε φορά. Η άλλη δυάδα που έδινε το δικό  της αγώνα ήταν ανάμεσα στον Valtteri  Bottas και τον Charles Leclerc.

Η σειρά στη γενική κατάταξη 11 γύρους πριν τον τερματισμό ήταν Verstappen, Hamilton,Leclerc και Bottas.

Σε κάθε γύρο ο Βρετανός έκανε σε σχέση με τον Verstappen καλύτερο χρόνο και όσο πλησίαζαν προς το τέλος τόσο η αγωνία στο στρατηγείο της Red Bull ανέβαινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένας δεν ήξερε πόσο θα άντεχαν τα ελαστικά του Max Verstappen. Τελικά στον 60 γύρο , έξι γύρους πριν το καρό σημαία, ο Hamilton έδειξε την κλάση του. Εκμεταλλευόμενος τα φρέσκα ελαστικά στη  μεγάλη ευθεία, χωρίς να κινδυνέψει έκανε την καθοριστική προσπέραση και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα.

Κέρδισε η οδήγηση του Hamilton. Κέρδισε η στρατηγική της ομάδας της Mercedes. Μπορεί στο Grand Prix της Ισπανίας να μην είχαμε θέαμα, είχαμε όμως αγωνία γιατί όλα παίζονταν στην στρατηγική των επιτελείων.

Όταν στο επιτελείο της Red Bull κατάλαβαν ότι ο Max Verstappen έχασε τη νίκη τότε τον έβαλαν στα pits  για να αλλάξουν λάστιχα και να κερδίσει ο Ολλανδός τον ταχύτερο γύρο. Ο Max Verstappen με χρόνο 1:18.149 κέρδισε έναν  επιπλέον βαθμό του ταχύτερου.

Η σειρά του τερματισμού είναι Hamilton, Verstappen, Bottas. Αυτή η τριάδα τελευταία είναι τόσο γνώριμη. Όλο αυτή ανεβαίνει στο πόντιουμ των νικητών.

Η τελική κατάταξη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης