Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Όπως έγινε με τον Lance Stroll, τον Lando Norris και τον Mick Schumacher που ξεχώρισαν στη F4 και μετά από μερικά χρόνια τους είδαμε να κάθονται στα μπάκετ της F1 κάπως φαίνεται να διαγράφεται και το μέλλον του Βρετανού Oliver Bearman. Ο νεαρός δείχνει να έχει μυαλό και …κότσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το αυριανό αστέρι της F1 που προς το παρόν,μέχρι να αποκτήσει την απαιτούμενη πείρα, συμμετέχει στους αγώνες της F4. Στον αγώνα της Vallelunga για τον Ιταλικό θεσμό F.4  Championship Powered by Abarth, ο Βρετανός  πέτυχε τρείς σερί νίκες με το μονοθέσιο της Tatuus και με κινητήρα της Abarth.

Ο 3ος γύρος του Ιταλικού F4 Championship Powered by Abarth έγινε με θερμοκρασίες 33 βαθμών κελσίου. Απο τη μιά το οδόστρωμα «έκαιγε» και απο την άλλη το νεανικό πάθος ήταν οι αιτίες των οδηγικών λαθών αλλά και των εγκαταλείψεων που χαρακτήρισαν  τον αγώνα.

Συνολικά 31 μονοθέσια της Tatuus με τον κινητήρα T-Jet της Abarth που αποδίδει  160 ίππους ,βρέθηκαν στην εκκίνηση. Ο Βρετανός Oliver Bearman κινήθηκε δυναμικά αλλά και  με μυαλό. Κατάφερε να κυριαρχήσει και στους τρεις αγώνες της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός  στον τελευταίο αγώνα  της ημέρας, πιέσθηκε απο τον Sebastian Montoya, ο οποίος είχε  ελαστικά σε καλύτερη κατάσταση.  Όμως άντεξε.  

Μετά τη σύγκρουση μεταξύ των Joshua Dürksen και Han Cenyu, η κόκκινη σημαία έδωσε την ευκαιρία στον Bearman να αντικαταστήσει ένα κλαταρισμένο ελαστικό, χωρίς ουσιαστικά να χάσει τη θέση του.Στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει στη 2η θέση τον Montoya, δείχνοντας ότι εκτός από ταχύτητα έχει και την ψυχραιμία και απαιτεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Στην πολύχρονη ιστορία του θεσμού επτά φορές έχει συμβεί ένας οδηγός να κερδίζει τρείς συνεχόμενες φορές.

Στον αγώνα αυτό ο Έλληνας Τζώρτζης  Μαρκογιάννης αν και έχει δείξει καλά σημάδια από τον αγώνα στην πίστα του Paul Ricard, στην Vallelunga δεν τα πήγε τόσο καλά. Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα που δεν του επέτρεψαν να διακριθεί.

Ο επόμενος γύρος  θα γίνει στις 23-25 Ιουλίου, στο Autodromo Enzo and Dino Ferrari, στην Ίμολα, Δεδομένου ότι μετά από αυτόν τον αγώνα θα έχουμε διακοπή του θεσμού λόγω των καλοκαιρινών διακοπών , όλοι θα κινηθούν οριακά προκειμένου να κερδίσουν τους πολύτιμους βαθμούς. Σκοπός του είναι να έχουν μια λιγότερο αγχωτική επανεκκίνηση.

Ο Oliver Bearman με 182 βαθμούς  δείχνει απόλυτος κυρίαρχος . Ακολουθούν ο  Tim Tramnitz (116 βαθμοί) και  ο Sebastian Montoya (99 βαθμοί).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης