Σε παράσταση για ένα ρόλο έχει εξελιχθεί το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP, με τον ισπανό αναβάτη της Repsol Honda, να γράφει τη δική του ιστορία στο σπορ.

Ο Marc Marquez σημείωσε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη του στο GP της Ινδιανάπολης,  ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Mick Doohan, που κρατάει από το 1997. Ο νεαρός Ισπανός δείχνει ασταμάτητος, οδεύοντας ολοταχώς για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου παγκόσμιου πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα του αγώνα, οι δύο Yamaha, με τους Valentino Rossi και Jorge Lorenzo, ξεκίνησαν εντυπωσιακά, αλλά ο Marquez δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Αφού στάθμισε την κατάσταση, έκανε την αντεπίθεσή του στον 11ο γύρο και άφησε τους άλλους δύο να μονομαχούν για την δεύτερη θέση.

Τελικά ο «Doctor» επικράτησε στην οικογενειακή μονομαχία και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Dani Pedrosa, με τον Pol Espargaro να είναι πέμπτος και τον Bradley Smith να τερματίζει έκτος.

Ο αγώνα της Ινδιανάπολης σημαδεύτηκε από τις εγκαταλείψεις, καθώς συνολικά οκτώ αναβάτες δεν μπόρεσαν να δουν την καρό σημαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος

1. Marc MARQUEZ (Honda) 250
2. Dani PEDROSA (Honda) 161
3. Valentino ROSSI (Yamaha) 157
4. Jorge LORENZO (Yamaha) 117
5. Andrea DOVIZIOSO (Ducati) 108
6. Pol ESPARGARO (Yamaha) 78
7. Aleix ESPARGARO (Forward Yamaha) 77
8. Andrea IANNONE (Ducati) 62
9. Bradley SMITH (Yamaha) 58
10. Stefan BRADL (Honda) 56

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης