Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aprilia ξεκινά τον δεύτερο γύρο της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2023, στην Αργεντινή, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του πρωινού, ο Maverick Viñales ήταν ταχύτερος, μπροστά από τον Aleix Espargaró και στις απογευματινές, δεύτερες ελεύθερες δοκιμές, ήταν ο Aleix που βρέθηκε πάνω από τον Maverick.

Εν ολίγοις, ένα διπλό 1-2 που είναι το πρώτο για την ιταλική ομάδα και δείχνει την πρόοδο που έχει κάνει η Aprilia Racing με τις μοτοσυκλέτες της, RS-GP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, αυτά είναι μόνο τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας δοκιμών και οι αναβάτες και η ομάδα γνωρίζουν καλά τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν για να παραμείνουν στην κορυφή, αλλά ήταν αναμφισβήτητα μια καλή μέρα που ανέβασε αυτοπεποίθηση ενόψει του υπόλοιπου Σαββατοκύριακου.

Aleix Espargaro


“Αν και, πριν φτάσουμε εδώ, όλοι έλεγαν ότι θα ήμασταν γρήγοροι όπως πέρυσι, ήμουν ακόμα πεπεισμένος ότι θα έπρεπε να το δείξουμε στην πίστα. Ο κίνδυνος ήταν ότι μπορεί να ήμασταν υπεραισιόδοξοι και αυτό μου έχει συμβεί στο παρελθόν, οπότε προσπάθησα να βρω τον ρυθμό μου σιγά σιγά σήμερα (Παρασκευή). Προφανώς λειτούργησε. Έκανα ένα γύρο με καλό ρυθμό και, όταν ήρθε η ώρα να βρω την ταχύτητα για έναν γρήγορο γύρο (που θα τον έβαζε ψηλά μέσα στην πρώτη δεκάδα που προκρίνεται απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες), το έκανα”.

Maverick Viñales


“Μια αναμφισβήτητα θετική μέρα. Πρέπει ακόμα να βελτιώσουμε λίγο τον ρυθμό μας, αλλά γενικά είμαι ικανοποιημένος. Είμαι αισιόδοξος, γιατί ο ρυθμός μας φαίνεται ήδη να είναι καλός και το να γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης είναι ένα καλό συναίσθημα. Τώρα πρέπει να αναλύσουμε ήρεμα όλα τα δεδομένα που συγκεντρώσαμε σήμερα (Παρασκευή). Ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα για να δω τι θα καταφέρουμε αύριο”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης