Ακόμη και στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους στην Αμερική, στη Αυστραλία και στον Καναδά υπάρχουν όρια ταχύτητας που αν τα ξεπεράσεις κινδυνεύεις να χρεωθείς αυτόματα ηλεκτρονικά ένα πρόστιμο και μάλιστα αρκετά τσουχτερό. Δεν χρειάζεται καν να δεις τον τροχονόμο με το ραντάρ στο χέρι. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο που όλα γίνονται ηλεκτρονικά και η ενημέρωση για την παράβαση είναι αστραπιαία και δεν χωράει καμιά αμφιβολία αμφισβήτησης.

Γιατί αν τυχόν αμφισβητήσεις την παράβαση -που φυσικά έχεις το δικαίωμα να το κάνεις- τότε χρεώνεσαι τις φωτογραφίες που σου αποστέλλονται. Τότε κοστίζει κάτι παραπάνω. Γιατί εκτός από το πρόστιμο πληρώνεις και τις φωτογραφίες που το ποσό κάθε άλλο παρά αμελητέο είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οδηγοί σέβονται τον ΚΟΚ και σπάνια υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι οδηγοί που αδιαφορούν για όλα. Όπως ο συγκεκριμένος οδηγός που τον βλέπετε στο βίντεο να κάνει αρκετές προσπάθειες είτε από αριστερά είτε από δεξιά προκειμένου να προσπεράσει τα μπροστινά του αυτοκίνητα.
Κανένας όμως δεν του ανοίγει δρόμο.Ο κάθε ένας κρατάει τη λωρίδα του. Κινούνται όσο τους επιτρέπουν οι πινακίδες που αναγράφουν το όριο ταχύτητας. Μάλιστα ο οδηγός με το φορτηγάκι βλέποντας τον οδηγό του Honda να προσπαθεί να τον προσπεράσει όχι μόνο δεν του ανοίγει δρόμο αλλά φρενάρει προκλητικά.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιαστικός οδηγός του Honda συνεχίζει τις προσπάθειες. Κάποια στιγμή βρίσκει «τρύπα». Μπαίνει στην ΛΕΑ κάνει από δεξιά την προσπέραση αλλά προσπαθώντας να πλησιάσει τον οδηγό με το VAN τον ακουμπάει, χάνει τον έλεγχο και δείτε που κατέληξε. Τώρα εκτός από τη ζημιά του αυτοκινήτου θα πληρώσει αρκετά χρήματα στην Τροχαία για την επιπολαιότητά του.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης