Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι Πέμπτη απόγευμα. Οι φήμες θέλουν μία δυνατή κόντρα να γίνεται εντός Αττικής μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, τα social media (inbox μηνύματα
Οι κόντρες δεν γίνονται με πολύ κόσμο. Γίνονται μόνο με τους… οδηγούς και παρουσία 10-20 φίλωνκυρίως) έχουν… βουλιάξει, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

Όσοι ασχολούνται με τα… γκάζια θέλουν να δουν από κοντά ένα τέτοιο πάτημα. Δεν είναι εύκολο και τις περισσότερες φορές δεν γίνεται καν γνωστό. Οι λόγοι ευνόητοι. Κανείς από αυτούς δεν θέλει να γίνει αυτό που συνέβη την περασμένη Τρίτη στη Βάρκιζα και το Ribas, όπου έκαναν την εμφάνισή τους αστυνομία και ΜΑΤ, και έγιναν συλλήψεις, προσαγωγές και κατασχέσεις.

Η ώρα περνά, περασμένα μεσάνυχτα, αλλά… τίποτα. Περιμένεις πως δεν θα γίνει κόντρα. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Ο σκληρός «πυρήνας» (οδηγοί και φίλοι) σχεδιάζει σημείο και ώρα που δεν θα έχει κίνηση. Τα οχήματα ετοιμάζονται, το ραντεβού κλείνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κόντρα τα ξημερώματα…

Είναι λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα. Το τέρας (βλέπε Nissan GT-R) με τους 1.300+ ίππους στήνεται και δίπλα του μία μοτοσικλέτα (Suzuki Hayabusa) με 200 άλογα! Το γκάζι ανοίγει και η βελόνα στο κοντέρ Τα ραντεβού κλείνονται την τελευταία στιγμή…ανεβαίνει απότομα.

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο στους περισσότερους (και κυρίως σε αυτούς που δεν ασχολούνται), νικητής αναδεικνύεται ο οδηγός του αυτοκινήτου. Η κόντρα τελειώνει. «Τι θα γίνει. Αυτό το GT-R θα χάσει ποτέ από κανένα μηχανάκι; Δεν χάνει… Χε, χε, χε» ακούγεται να λέει κάποιος που είναι παρών και γνωρίζει.

Οι λιγοστοί φίλοι της ταχύτητας λίγο αργότερα φεύγουν. Έζησαν αυτό που ήθελαν. Τα λίγα δευτερόλεπτα έντασης και αδρεναλίνης.

Το επόμενο ραντεβού δεν είναι προγραμματισμένο. Θα κανονιστεί λίγη ώρα πριν από την κόντρα σε κάποιο μέρος, με κάποια αυτοκίνητα και φυσικά με λίγα άτομα…

Δείτε το… πέρασμα (από δύο πλευρές) που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης