Πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο, έχει γίνει ο Mike Watts από το Kelston της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς είναι ο μοναδικός ιδιώτης, που επισκεύασε με δικά του χρήματα ένα δρόμο και έβαλε διόδια για τα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άγγλος επιχειρηματίας, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, αφού έβλεπε ότι οι υπεύθυνοι δεν κατασκεύαζαν ένα τμήμα του δρόμου Α431 που ενώνει το Bath με το Bristol, που είχε υποστεί καθίζηση και παρέμεινε κλειστό από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Λόγω του κατεστραμμένου οδοστρώματος, οι οδηγοί υποχρεώνονταν να κάνουν μια παράκαμψη 22,5 χιλιομέτρων για να πάνε από το χωριό Kelston στο κέντρο του Bath. Έτσι, από 8 λεπτά που ήταν κανονικά η διαδρομή, εκτοξευόταν στη 1 ώρα. O κύριος Watts, εκνευρισμένος από την απάθεια του δημοσίου, ανέλαβε δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νοίκιασε το χωράφι ακριβώς δίπλα από το σημείο της καθίζησης, φώναξε τα συνεργεία ώστε να το ασφαλτοστρώσουν και δημιούργησε ένα δρόμο, μήκους 365 μέτρων. Η επένδυση αν υπολογιστούν όλα τα έξοδα, του έφθασε τις 300.000 λίρες. Με κάποιο τρόπο λοιπόν, έπρεπε να κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησε.

Έτσι, αποφάσισε να τοποθετήσει ένα κουβούκλιο-διοδίων, πληρώνοντας και υπαλλήλους που βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο. Το κόστος των διοδίων στο δρόμο του Watts είναι 2 λίρες για τα αυτοκίνητα και 1 λίρα για τις μοτοσικλέτες. Απαγορεύεται η διέλευση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, για λόγους ασφαλείας.

Ο απίστευτος Άγγλος, ανέφερε ότι θα ξηλώσει την παράκαμψη των 365 μέτρων και θα το ξανακάνει χωράφι όταν οι υπεύθυνοι φτιάξουν τον κανονικό δρόμο. Τώρα, αν θα μπορέσει να κάνει απόσβεση δεν το γνωρίζουμε. Οι συγχωριανοί του όμως και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την κίνηση του.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης