Ένα από τα πιο όμορφα κλασικά τετράτροχα, το αυτοκίνητο που κατείχε για αρκετό καιρό το ρεκόρ γύρου στο Nurburgring και μαζί με τις Ferrari F40 και Lamborghini Diablo, θεωρούνταν τα κορυφαία της δεκαετίας του ’90, κατεστράφη σε δρόμο της Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός της σπάνιας Jaguar XJ220, η οποία είχε εμφανιστεί πριν λίγες εβδομάδες σε επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Top Gear, έχασε τον έλεγχο του εκθαμβωτικού supercar λόγω υπερβολικής ταχύτητας και «καρφώθηκε» στα δέντρα.

Η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το εμπρός τμήμα διαλύθηκε κυριολεκτικά. Ευτυχώς, ο οδηγός κατάφερε και βγήκε από την κατεστραμμένη καμπίνα χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο είναι βέβαιο πως θα επισκευαστεί παρά τις πολύ σοβαρές ζημιές. Πρόκειται για μια από τις 282 μονάδες που παρήχθησαν, οπότε η Don Law Racing, εταιρεία στην οποία ανήκει, θα προβεί άμεσα στη αποκατάστασή του.

Θυμίζουμε ότι, η Jaguar XJ220 τροφοδοτείται από έναν V6 3.5 biturbo κινητήρα απόδοσης 550 ίππων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης