Τα οχήματα του Ελληνικού Στρατού είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν σε πολύ σκληρές και αντίξοες συνθήκες. Αυτός είναι και ο λόγος που η κατασκευή τους πολλές φορές.. προβληματίζει τον απλό κόσμο όπως για παράδειγμα τον αναγνώστη του zougla.gr Ανδρέας Β. ο οποίος μας έγραψε: 

«Στην εθνική οδό από ισθμό Κορίνθου προς Αθήνα…… το να το βλέπεις ζωντανά στο δρόμο σε τρόμαζε……. Ο στρατός ούτε μια ευθυγράμμιση δε μπορεί να του κάνει….. Οι τροχοί πίσω πατούσαν κατά το ήμισυ…. Εύχομαι να είναι τυχερός ο φαντάρος που το οδηγούσε και να μην έχουμε κανένα ατύχημα και μετά κλαίνε με κροκοδείλια δάκρια οι ανευθυνουπεύθυνοι!!!!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι πίσω τροχοί από το στρατιωτικό όχημα προβληματίζουν…..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

… αλλά η κατασκευή του οχήματος είναι τέτοια που δεν υπάρχει θέμα με την ασφάλεια…


Σχετικά με το αν τα συγκεκριμένα οχήματα είναι στραβά ή όχι, να σημειώσουμε πως από την κατασκευή τους είναι έτσι που όσο τα φορτώνουν τόσο αυτά «έρχονται» σε φυσιολογικές συνθήκες. Αυτό γίνεται λόγω ύπαρξης σπαστών διαφορικών, όπου όταν το όχημα είναι χωρίς φορτίο οι τροχοί συγκλίνουν προς τα μέσα (όπως ακριβώς στις φωτογραφίες) ενώ όταν το όχημα φορτωθεί οι τροχοί έρχονται κάθετα ή και αποκλίνουν προς τα έξω.


Αν έχετε και εσείς να μας διηγηθείτε παρόμοια περιστατικά ή θέλετε να μας στείλετε φωτογραφίες και video από τα τρελά και παλαβά των ελληνικών δρόμων, τα περιμένουμε στο e-mail: automoto@zougla.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης