Θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Κατασκευάστηκε σε μόλις 1.315 μονάδες από 1987 έως το 1992. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του ήταν το ακριβότερο, ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο της Ferrari.Η τιμή της F40 ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Με τα χρόνια, η τιμή της F40 εκτοξεύτηκε σε απίστευτα ύψη, με τους συλλέκτες να προσφέρουν γη και ύδωρ προκειμένου να κάνουν δικό τους ένα από τα εναπομείναντα αντίτυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, πριν λίγες μέρες μια από τις εξωτικές Ferrari F40 καταστράφηκε. Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο βουνό Χακόνε της Ιαπωνίας. Ο κάτοχος της τετράτροχης Ιταλίδας καλλονής είδε να βγαίνουν καπνοί από τον χώρο του κινητήρα. Ακινητοποίησε άμεσα το όχημα και ειδοποίησε την πυροσβεστική.

Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα όμως και το  συλλεκτικό supercar έγινε στάχτη και αποκαϊδια. Το ευτύχημα είναι πως τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός δεν έπαθαν το παραμικρό.

Θυμίζουμε ότι η F40 τροφοδοτείται από έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων με δύο turbo. Αποδίδει 478 ίππους και η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων. Η δύναμη του μοτέρ είναι «κτηνώδης» και οι επιδόσεις καταιγιστικές. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 324 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τη διέλυσε τη Ferrari!

Ξεπούλησε η Ferrari 812 Competizione

To 2025 θα είναι έτοιμη η πρώτη ηλεκτρική Ferrari

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης